Hosté nastoupili opět s Kloučkem v brance a univerzálem Babkou na beku (mimo hru jsou totiž obránci Plášil s Pavlem), z útočníků jsou na marodce Přikryl a Venkrbec.

Ze strany týmu trenérů Prospala s Totterem to nebyl vůbec dobrý vstup do utkání. Po zbytečném vyloučení Kloze při hře čtyři na čtyři hosté inkasovali už po minutě a půl. Nedokázali si dobře rozebrat soupeřovy hráče, Hlava pěkně vysunul Štochla a ten zamířil neomylně pod horní tyčku Kloučkovy klece – 1:0.

Jihočechy nepovedený úvod trošku vykolejil a byli to Piráti, kteří byli v první desetiminutovce nebezpečnější. Druhou branku mohl přidat Suchý, Klouček však proti jeho dorážce vytáhl mimořádný zákrok.

Až pak se začal probouzet lídr soutěže. Pavlát v domácí kleci musel rovněž ukázat své umění při slibných možnostech Suchánka a M. Nováka. Chomutovští však i nadále hrozili z rychlých brejků. Po jednom z nich Rudovského vychytal Klouček, z dalšího mířil Hlava těsně nad.

Dvě minuty před první klaksonem ale bylo přece jen vyrovnáno. Endál opět potvrdil svůj zabijácký instinkt a po přesné přihrávce Babky tvrdou střelou z voleje z těžkého úhlu našel skulinu u Pavlátovy tyčky.

Zatímco první třetina byla relativně vyrovnaná, po změně stran už bylo na chomutovském stadionu jasné, kdo vládne Chance lize. Motor soupeře přitlačil a bylo otázkou času, kdy dá také vedoucí gól.

Povedlo se to v polovině zápasu Beránkovi, který na konci dokonalého vyšachování domácí obrany skóroval už do odkryté branky.

Náskok hostí mohl navýšit Karabáček, ale své sólo překombinoval a nakonec vůbec nezakončil…Pak si však Jihočeši vybrali slabší chvilku. Nájezd Llewellyna ještě zlikvidoval Klouček, ale tentýž hráč poté potrestal hloupé vyloučení Karabáčka a bylo to 2:2.

Do kabin šli však přece jen spokojenější Českobudějovičtí. Doležalův přesný pas přetavil ve vedoucí gól pouhých dvaatřicet vteřin před druhou sirénou Vydarený.

Hned na začátku závěrečného dějství navíc bylo ještě veseleji. Po Holcově střele zblízka dorážel Christov a hosté vedli už o dvě góly.

Bojovní Piráti se však nehodlali jen tak lehce vzdát a Rudovský je brzy vrátil kontaktním gólem zpět do hry. Vyrovnání měl na holi Pitule, ale nedal, stejně jako na druhé straně neuspěl se svým sólem Doležal.

Definitivní rozuzlení zápasu přišlo rovných šest minut před jeho koncem. Mimořádně produktivní kapitán Pýcha našel mezi kruhy volného Šimánka a ten přesnou střelou z první znovu potvrdil, že hokejově nestárne.

Na konečných 3:6 pak upravil Doležal, který potrestal hrubici v rozehrávce domácího celku.

Branky a nahrávky: 2. Štochl (Hlava), 39. Llewellyn (Hlava, Žovinec), 44. Rudovský (Sklenář, Suchý) – 18. Endál (Babka, Vydarený), 31. Beránek (Endál, Michnáč), 40. Vydarený (Babka, J. Veselý), 41. Christov (Prokeš, Babka), 55. Šimánek (Pýcha, Kloz), 56. Zd. Doležal. Vyloučení: 4:3 (navíc host. Karabáček 10 min.), využití: 1:0. Rozhodčí: Pavlovič, Čáp – Tvrdík, Šimán. Diváci: 2001.
ČEZ Motor: Klouček – Babka, Vydarený, Allen, Pýcha, Suchánek, Lytvynov – Holec, Prokeš, Christov – Karabáček, Gilbert, M. Novák – Beránek, Kloz, Šimánek – Zd. Doležal, Michnáč, Endál – J. Veselý. Trenéři: Prospal a Totter.