Do sestavy hostí se vrátil uzdravený Langhammer a jako třináctý útočník tak zůstal na střídačce Burian, Vítkovice mohly poprvé v sérii využít služeb útočníka Strapáče.

Samotný úvod zápasu patřil domácím, ale jejich tlak byl naprosto platonický a do šancí se vůbec nedostávali. Naopak stále více se začali osmělovat Jihočeši. V 7. min. měl velkou příležitost Pšurný, leč bekhendem těsně minul. Do dobrých palebných pozic se dostali i Květoň a Kašpařík,
Také po změně stran se hrálo hlavně podle jihočeských not a nebezpečných situací před Málkem přibývalo. Do největší příležitosti se dostal z postu obránce kapitán Ptáček. Vybruslil si až před Málka, ale ani nadvakrát vítkovického gólmana nepřekonal.

Domácí celek se do větších možností dostával jen velice těžko. Výjimkou byla Vránova zadovka z bezprostřední blízkosti, kterou zlikvidoval pozorný Kovář.

Závěr druhé třetiny ale přinesl naprostý zvrat ve vývoji utkání. Vítkovičtí znatelně přidali, vynutili si souvislý tlak a hosté prakticky neopuštěli vlastní pásmo. Důsledkem byla dvě dost zbytečná vyloučení Květoně a Mikesky a následná půlminutová přesilovka Vítkovic pět na tři, kterou zužitkoval do odkryté klece veterán Ujčík.

Vedoucí branka posadila domácí celek na koně a v úvodu třetího dějství přišla i druhá branka. Při vyloučení Ptáčka nahodil Trnka kotouč od modré a Vrána tečoval mezi Kovářovy betony.

Tím bylo o osudu zápasu prakticky rozhodnuto. Vítkovičtí se dostali do pohody a přidali i v polovině závěrečného dějství i třetí branku. Po naprosto dokonalém vyšachování obrany Mountfieldu zakončoval do zcela odkryté Kovářovy klece Húževka. A bylo definitivně po zápase.

Branky a nahrávky: 39. Ujčík (Káňa, Burger), 44. Vrána (Trnka, Vosátko), 49. Húževka (Ujčík, Malík). Vyl. 6:6, využ. 1:0. Rozhodčí: Jeřábek, Šindler – Jelínek, Pešek. 7758 diváků. Stav série: 2:1.
Vítkovice: Málek – Vosátko, Malík, Punčochář, Voráček, Ovčačík, Trnka, Bartoň, Rehák – Huna, Burger, Szturc – Ujčík, Húževka, Káňa – Pohl, Vrána, Klimek – Tomas, Strapáč, J. Sýkora. Trenéři: Trličík a Moták.
Mountfield: Jakub Kovář – Vykoukal, Vydarený (49. Kotaška), Kolarz, Ptáček, Novák, Šulc – Šimánek, Mikeska, L. Květoň – Gulaš, Kašpařík, Pletka – Kuchejda, Mertl, R. Pšurný – Červený, Langhammer, Podlešák. Trenéři Fr. Výborný a Kupka.

Hlasy trenérů – Milan Kupka (Mountfield): „Utkání se hodně podobalo těm dvěma předcházejícím u nás. Bylo to čekání na chybu, které sice přišly, ale žádné z mužstev ji dlouho nedokázalo potrestat Rozhodlo naše neproměňování šancí a špatná hra v přesilovkách. Soupeř naopak v přesilovkách dokázal skórovat.“

Mojmír Trličík (Vítkovice): „Vyhráli jsme zaslouženě, byli jsme lepší. Ze začátku zápasu jsme byli nervózní a nadělali jsme chyby, které ale soupeř nedokázal potrestat. Uklidnil nás první gól a pak už jsme byli opravdu lepší. Rozhodla naše efektivita v přesilovkách. Bezchybný gólman Málek si nulu zasloužil.“