Dvaapadesátiletý Radek Bělohlav naposledy působil na lavičkách juniorky a dorostu Komety Brno. V předchozích dvou sezonách zastával v brněnském klubu roli asistenta trenéra u A-mužstva. Co se týče seniorského hokeje, pracoval mimo jiné i v pozici hlavního kouče v extraligovém Dynamu Pardubice. Na startu své trenérské kariéry byl asistentem u A-týmu tehdy ještě budějovického Mountfieldu. Právě v Českých Budějovicích si v dalších sezonách přivzal k působení na střídačce „áčka“ i funkci sportovního manažera klubu. V sezoně 2018 – 2019 plnil roli asistenta trenéra Aloise Hadamczika u českého reprezentačního výběru do 18 let.

Ve všech těchto angažmá mohl odchovanec soběslavského hokeje těžit ze zkušeností z mimořádně úspěšné hráčské kariéry, na jejímž vrcholu stojí zisk titulu mistra světa z roku 1996 a tři extraligové mistrovské tituly.

Na lavičce druholigového týmu HC Tábor nahradí Radek Bělohlav dosavadního kouče Arpáda Györiho, jenž dovedl mužstvo až do baráže o Chance ligu. Podpisem na smlouvě stvrdil svůj příchod v pondělí.
 „Pro nacházející sezonu se klub rozhodl k A-týmu angažovat právě Radka Bělohlava,“ potvrdil informaci manažer Miroslav Volena. „Arpádu Györimu se samozřejmě sluší poděkovat za jeho kvalitní práci v uplynulé sezoně. Dostal od nás nabídku na jinou pozici v klubu a věřím, že ji přijme a na svou práci naváže. Momentálně je to v jednání,“ dodal Volena.