Druhá nejvyšší hokejová soutěž ctila devítidenní reprezentační pauzu, během níž si Jihočeši nejen odpočinuli, ale také kvalitně potrénovali. „Přestávku se nám podařilo absolvovat dle našich představ a měli jsme z toho dobrý pocit," pochvaluje si asistent trenéra a sportovní ředitel klubu v jedné osobě Radek Bělohlav. „Byl to dobrý týden. Nikdo se nezranil a všichni v tréninku odevzdali to, co jsme po nich chtěli. Měli jsme z toho fakt jen dobré dojmy," ještě jednou zopakuje.

Mužstvo trénovalo v minulém týdnu opravdu hodně. „Tréninkový objem byl skutečně velký," přikývne asistent. „Byli jsme na zimáku od rána do večera. V pátek už toho kluci měli plné zuby, takže byla jen jedna fáze na ledě a k tomu posilovna. V sobotu jsme dali mužstvu volno a od neděle už jsme najeli na zápasový rytmus," dává Bělohlav nahlédnout do tréninkového plánu.

Přestávka prospěla také některým marodům. Pro úterní duel s Třebíčí už budou připraveni uzdravení obránce Vráblík a útočník Rob. Dlouhodobě mimo hru zůstávají obránci Mucha s Pýchou a útočníci Heřman a Prokeš. „Bohužel k nim přibyl obránce Kolmann, kterému nateklo koleno. S Třebíčí určitě hrát nebude," konstatuje Bělohlav. S juniorem Klineckým tak mají trenéři k dispozici sedm beků.

Před přestávkou měl Motor na svém kontě úctyhodnou sérii osmi zápasů bez porážky. Z tohoto pohledu by se mohlo zdát, že pauza přišla nevhod. Bělohlav si to ale nemyslí. „Podle mého to bylo akorát. Sice jsme vyhrávali, ale odpočinek už jsme také potřebovali," zdůrazní. „Jsem přesvědčen, že jsme se na Třebíč připravili ještě lépe, než kdyby se hrálo před přestávkou. Bylo to přesně tak, jak to být mělo," je přesvědčen.

Osm vítězných zápasů v řadě vychytal David Gába. V úterý se však do branky postaví možná trochu překvapivě Ondřej Bláha. „Takhle jsme se rozhodli a kluci tohle naše rozhodnutí dopředu znají. David odchytal perfektní sérii a Ondra se připravoval. Na tréninku mu to lepilo a my potřebujeme mít oba gólmany připravené. Proto jsme se rozhodli pro Ondru," vysvětluje.

Do hry se konečně dostal také třetí gólman Hynek Kůdela, jenž nastoupil na střídavý start za druholigový Jindřichův Hradec a přispěl k výhře Vajgaru nad Řisuty 7:5. „Hynek tam byl poprvé a odchytal perfektní zápas. Jsme rádi, že se nám ho podařilo dostat také do branky. Vajgar vyhrál po hodně dlouhé době, takže za to jsme byli rádi. Chytají tam i naši junioři, ale počítáme s tím, že by tam teď měl častěji jezdit právě Hynek Kůdela."

V úterý proti Třebíči očekává Radek Bělohlav těžký zápas. Horácká Slávia je sice v tabulce až devátá, ale to nic neznamená. „Střed tabulky je hodně vyrovnaný. Třebíč možná myslela výš. Ale stačí, aby jí vyšly nějaké dva zápasy a je zase zpátky. Každopádně nás čeká velice těžký soupeř," zdůrazní.

Letošní vzájemná bilance hovoří pro Třebíč. Doma totiž Motor svému soupeři podlehl 3:6, na ledě soupeře naopak vybojoval výhru 3:2 po samostatných nájezdech. „Doma jsme odehráli zápas, který se divákům musel líbit. V jeho první polovině jsme ale nedokázali proměnit šance. Hráli jsme přitom velmi dobrý hokej, ale vymstilo se nám to. My jsme hráli a hosté dávali góly. Odvetu v Třebíči jsme urvali na penalty. Čeká nás těžké utkání," velice dobře si uvědomuje.

Na předvánoční zápas se celé mužstvo těší. „Jsme rádi, že hrajeme doma. Podobná utkání máme rádi a těšíme se na ně. Doufáme, že toho využijí i diváci a přijdou v hojném počtu," láká Radek Bělohlav příznivce do hlediště na atraktivní duel.