Po debaklu juniorky na Kladně (3:7) realizační tým Motoru dumal, co udělat, aby na hráče porážka psychicky nedolehla.

Uzamknout se s černými myšlekami na pokoji a čekat na druhý zápas? To ne… Protože mezi prvním a druhým utkáním play off nocovali Jihočeši ve Velkých Popovicích, vedoucí Jiřího Šrámka napadlo, že by se hokejisté mohli dopoledne vydat na exkurzi do místního pivovaru. "Byli jsme ubytování asi dvě stě metrů od něj," vysvětluje.

ČTĚTE TAKÉ: Už se nemůžeme dočkat, těší se Marek Sloboda na domácí dvojzápas s Kladnem

Návrh se ujal. Hokejová výprava se z hotelu objednala na návštěvu. „Nejdřív se kluci ušklíbali, ale nakonec se jim to líbilo. Za hodinu a půl jsme prošli celý pivovar," usmívá se Jiří Šrámek. Mladíci udělali symbolickou ochutnávku, a hlavně přišli na jiné myšlenky. Na ledě pak bojovali jako lvi, vyhráli nad kladenskými Rytíři 2:0!

Ale z Kladna nedošly na jih jen dobré zprávy. Bek Michal má poraněnou ruku a jeho kolega z obrany Farka si po nevybíravém krosčeku odpykává trest (zatím) na dvě utkání. "Obdržel už čtvrtý vyšší trest v sezoně," vysvětluje Jiří Šrámek. Farkův faul na hlavu možná bude řešit svazová disciplinárka.

Naštěstí v nouzi se vypnuli k dobrým výkonům v zadních řadách starší dorostenci, kteří si chtějí po vyřazení Chomutovem prodloužit sezonu v juniorce - Doskovi s Rákosníkem se na Kladně dařilo.

TAKÉ ČTĚTE: Musíme se vzchopit, burcuje po neděli Jan Bárta, junioři Motoru padli na Kladně