Jeden ze spolumajitelů v létě nově vzniklého klubu se v žádném případě nechce vymlouvat na fakt, že se mužstvo skládalo na poslední chvíli ze zrovna dostupných hráčů a tým neměl společnou letní přípravu. „Výkony na ledě nás ale přesvědčují, že se nám ho nepodařilo poskládat dobře. To je bohužel fakt," je si vědom.

Podle jmen na soupisce by se tým rozhodně neměl plahočit někde téměř na konci prvoligového pelotonu. Jenom jména ale kvalitu na ledě nedělají. „Po první čtvrtině jsme chtěli hrát do čtvrtého místa, teď je naším cílem záchrana. Já osobně už v play off moc nevěřím, i když nám výsledky ostatních soupeřů stále relativně nahrávají," připouští.

Naději na vyřazovací boje ale v klubu ještě úplně neztratili. „Teď se ukáže, protože nás čekají zápasy s našimi soupeři v boji o play off. Budeme hrát v Šumperku, doma s Kadaní a poté brzy doma s Berounem a Benátkami. To jsou duely, které hodně napoví," je si vědom.
Hokejisty Motoru dlouhodobě trápí koncovka. Průměr 1,95 gólu na zápas skutečně není nic, čím by se mohli českobudějovičtí střelci chlubit. „Je to pro mě těžko pochopitelné. Vyhlédli jsme si třeba v Ústí Daniela Boháče, který tam dělal jeden bod za druhým a šly na něj výborné reference. Pak přijde k nám, odehraje pět zápasů a nemá jediný bod," kroutí Bednařík nevěřícně hlavou.

Očekávaný efekt neměla ani změna na trenérském postu. Petr Rosol vedl tým zatím ve dvanácti zápasech, ale pouze třikrát se radoval z vítězství. „Výsledkově se mužstvo po příchodu nového trenéra rozhodně nezvedlo. S tím souhlasím. Na druhou stranu ale musím říct, že si mi práce trenéra Rosola líbí. S hráči komunikuje, vysvětluje jim vše potřebné. Ale výsledky bohužel nejsou," běduje Bednařík.

Petr Rosol je přitom letos už třetím lodivodem na českobudějovické střídačce. Sezonu začal Radek Bělohlav, kterého později nahradil jeho původní asistent Jaroslav Jágr. „V tom případě se rozhodně nejednalo jenom o kosmetickou úpravu. Byl to poměrně velký zásah, ale kýžený efekt to také nepřineslo. Stejně jako v případě Petra Rosola. To je třeba si přiznat."

Další změna na trenérském postu ale není na pořadu dne. „Už jsme vystřídali tři trenéry a ukazuje se, že zakopaný pes nebude na tomto postu, ale problém je v hráčském kádru.  Toho jsme si vědomi," přiznává Bednařík.

Kýžené zlepšení nepřinesly ani změny v hráčském kádru, kterých bylo již několik.  „Mužstvo také akceptovalo, že prémie mu budou vyplaceny pouze v případě postupu do play off. Snažíme se pro lepší výsledky udělat cokoliv, ale nedaří se nám to," plně si manažer uvědomuje.

Přestupní termín končí na konci ledna. Vedení klubu se ještě nevzdalo možnosti přivést do týmu nějakou posilu. „Jednáme ještě o jednom extraligovém útočníkovi, jenž by mohl přijít do konce ledna. Uvidíme, jestli se nám to podaří dotáhnout do konce," nevzdává se manažer šance na možné vyztužení kádru.

Obrovským pozitivem je naopak přístup fanoušků, kteří za svým týmem stojí, i když se mu mnohdy až hrubě nedaří. A návštěvy v Budvar aréně nikdy neklesají pod tři a půl tisíce návštěvníků. „Jsme absolutně šťastní z toho, v jakém počtu lidi chodí a jak nám fandí. A jsme nešťastní z toho, že jim nenabízíme takový hokej, jaký by si zasloužili," vzkazuje generální manažer velké poděkování věrným příznivcům týmu.

Zatímco naděje na play off se pomalu, ale jistě rozplývá, velkým strašákem začíná být možná účast v baráži, kterou budou po skončení play out hrát nejhůře postavené dva celky tabulky. „Vzhledem  k vývoji sezony se baráže trochu bojíme," přiznává Bednařík.

Baráž má navíc svá specifická pravidla. „Je tam spousta omezení z hlediska nasazení jednotlivých hráčů. Každý, kdo přišel po patnáctém listopadu,tak musí mít v týmu odehraných minimálně pětadvacet zápasů v základní části. Do tohoto počtu se nezapočítává play out. V každém případě už teď víme, že třeba Pajič nebo Platil by za nás baráž v žádném případě hrát nemohli.   Sledujeme pečlivě počty odehraných zápasů jednotlivých našich hráčů, aby měli splněný dostatečný počet utkání a mohli případně za nás hrát baráž, i když o ní zatím raději vůbec mluvit nechceme," zdůrazní.

Baráž by nebyla rozhodně ničím příjemným. „Podle našich informací by o postup ze druhé ligy měly velký zájem Sokolov a Prostějov. Nebylo by to nic jednoduchého a nejlepší by bylo se baráži vyhnout. To rozhodně," má Stanislav Bednařík zcela jasno.