K prvnímu domácímu utkání play off vyjel v neděli večer v nové sadě a pokřtil ji vítězstvím nad Táborem B 6:3. „Jsou nádherné! Všichni jsme s nimi spokojeni. Hned první zápas jsme v nich vyhráli, takže nám snad přinesou štěstí," přeje si bek Tomáš Tupý.

Hokejisté také dostali jmenovky na záda, což nejvíce ocení diváci, kteří všechny hráče neznají.

Tmavě modré dresy padly do oka i trenérovi David servisu Romanu Fouskovi: „Majiteli klubu patří dík, načasoval to na ten správný okamžik. Jsou moc hezké. Když budeme hrát tak, jak pěkné máme dresy, bude to úplně úžasné!" poznamenal budějovický kouč.

Například bek Tomáš Tupý upustil od sedmnáctky, s níž kdysi nastupoval v mládeži HC ČB, a vyjel na led s číslem sedmdesát sedm, které v minulosti proslavili za mořem legendární beci Bourque a Coffey. Dvě sedmičky vedle sebe si oblíbil i Jihočech: „Hrával jsem s nimi i v Jindřichově Hradci a předtím ve Francii," podotýká Tomáš Tupý.

Než klub nechal dresy vyrobit, vyslechl si názor hráčské kabiny. „Společně jsme se domlouvali, jaký budou mít design. Byly různé návrhy, nakonec vyhrál tento. Máme modré a bílé a myslím, že vypadají krásně," rozplýval se Daniel Mikeš, střelec dvou nedělních branek do sítě Tábora.