Ale definitivně rozhodnuto snad ještě není a jiskřička naděje stále bliká i pro jižní Čechy. Jasno bude s největší pravděpodobností v příštím týdnu. V pondělí totiž čeká vedení klubu schůzka v Hradci Králové, ve středu v Českých Budějovicích s primátorem města a ředitelem Budějovického Budvaru Jiřím Bočkem. „Dokud neabsolvuji obě schůzky, tak nebudu předjímat žádná rozhodnutí," odmítá předseda představenstva klubu Miroslav Schön.

Od pondělního setkání si v Hradci slibují opravdu hodně. „Neříkám, že opět nepokročíme dál. Je možné, že se opět přiblížíme odchodu z Budějovic. Ale znovu musím zopakovat, že dříve než ve čtvrtek dopoledne po absolvování obou schůzek nebudeme vydávat žádná vyjádření," zdůrazňuje Schön.

O důležitosti příštího týdne  pro českobudějovický hokej je zbytečné diskutovat. „Chci naprosto férově absolvovat obě schůzky a na jejich průběhu bude hodně záležet," přikývne Schön.

Ve středečním rozhovoru pro Deník uvedl, že šance na setrvání extraligového hokeje v Českých Budějovicích je zhruba třicet až čtyřicet procent. Na tom se prý aktuálně nic nezměnilo. „Zůstává to stejné," souhlasí.