Po zdravotní stránce jste v pořádku a připraven na zápas?
Je to v pořádku. Utkání v Jihlavě jsem vynechal, abych nechal kolenou odpočinout. Mělo by to být dobré.

Po zákroku kladenského hráče to s vámi moc dobře nevypadalo. Koleno nakonec přežilo bez úhony?
Ano. Podstoupil jsem magnetickou rezonanci, která vyloučila nějaké komplikace. Jsem připraven na zápas.

K uhájení druhého místa v tabulce by vám měl stačit bod z utkání s Benátkami. Budete mít tuto kalkulaci v hlavě?
V životě ani ve sportu by se kalkulovat nemělo. Blíží se play off a my bychom měli potvrdit určitou výkonnost. Měli bychom už mít nastavený herní režim tak, abychom ho mohli praktikovat v play off. Kalkulovat v žádném případě nebudeme. Hrajeme doma před našimi fantastickými diváky a bude to poslední zápas před play off, takže do toho všichni půjdou na sto dvacet procent. Sezona jde do finále a není nač se šetřit. Teď se bude lámat chleba.

Hodně stojíte o druhé místo, které by vám umožnilo obě případné série play off začínat doma?
Výhodné to určitě je. V každém případě. Dvaapadesát kol se o něco snažíme a byla by škoda teď to nějakým způsobem promarnit. Navíc, když to máme ve svých rukou. Chceme základní část úspěšně zakončit, abychom šli do play off v dobré psychické pohodě.

S Benátkami jste loni svedli velkou bitvu ve čtvrtfinále play off. Letos je tento tým jiný a výsledkově trochu slabší. Souhlasíte?
Loni měly Benátky o něco kvalitnější tým. To je pravda. Také díky Petru Kolmannovi a Pepovi Mikyskovi, kteří jsou teď u nás. Rukopis týmu ale zůstává pořád stejný. Nějaké velké technické finesy asi čekat nemůžeme. Bude to zase hodně fyzicky náročný hokej a rozhodně nás nečeká nic jednoduchého. Je třeba se na utkání dobře připravit a přistoupit k němu maximálně zodpovědně.

Benátky ještě ani zdaleka nemají jistou záchranu. Proto jejich realizační tým rozšířil liberecký trenér Vladimír Čermák. Dá se z jejich strany počítat s hodně urputným bojem?
To určitě. Jednak Benátky ještě nemají jistou záchranu. To je pro ně velká motivace. A za druhé jsou tam mladí kluci, kteří si svými výkony říkají o místo v extraligovém Liberci. Všichni tam mají o co hrát. Dramatické bude celé poslední kolo základní části. Ve všech zápasech půjde o hodně. Ať už se to týká postavení pro play off nebo play out. Prakticky každý tým má o co hrát a nějaké kalkulace z toho nejdou vyvozovat. Bude to otevřené asi až do poslední minuty.

Trápí vás velká marodka. Budete připraveni tak, abyste důležitý zápas zvládli?
Věříme, že to uhrajeme. Cíl je tady daný a jdeme za ním. Z celé sezony je to jenom konec prvního kroku. Bude jich třeba udělat ještě více, ale teď se díváme pouze na poslední zápas s Benátkami.