Krajské superfinále ještě nezná vítěze. Hokejový David servis v pátek večer bojoval s Pískem (7:3), odvrátil mečbol a vynutil si třetí zápas o všechno! 

Nejpilnějším střelcem byl v Pouzar aréně "dotěra" Jaroslav Korbela, kterému v play off nesmíte nechat kolem branky kousek místa, jinak dopadnete jako Písek v pátek večer… "Zbytečně si to na závěr sezony komplikujeme. Znovu jsme se přesvědčili, jaká je škoda, že nezačínáme doma, protože doma jsme silní. Musíme zpátky do Písku, kde je větší hřiště, a to nám moc nevyhovuje," myslel  Jaroslav Korbela na třetí, rozhodující duel, který se hraje v neděli v Písku (17).

Centr Lukáš Sumerauer se při absenci Rudolfa Suchánka posunul do elitního útoku a byl hodně vidět, ke gólu přidal dvě asistence. "Myslím, že nám asi svědčí, když první zápas prohrajeme. Semkneme se a hrajeme úplně jinak. Rozhodl čtvrtý gól Davida Nedorosta v oslabení," uvedl Sumerauer.

V prořídlé sestavě chyběl nejzkušenější zadák František Bombic. K českému, slovenskému titulu a loňskému titulu přeborníka  kraje další zlato určitě nepřidá, ať finále dopadne jakkoli, protože ho vedení vyřadilo z kádru. "Rozhodli jsme se, že bude lepší, aby dneska nehrál," uvedl před novináři majitel Jaroslav David a na dotaz Deníku sdělil, že s jeho službami dále nepočítá. "Je mi to líto. Platili jsme za jeho hostování Chomutovu dost peněz, a jak se to projevilo, je to urážka kluků. Když byl úterní trénink, tak si odpočinul a ve čtvrtek si šel zabruslit se starými pány HC. Ulevit si není v tomto období na místě," dotklo se šéfa klubu. 

Mezi marody se vrátil David Janda, jeden ze smolařů sezony. Dravé křídlo stálo na střídačce pouze v civilu. "V Písku jsem si přisedl  koleno, ve kterém mi prasklo. Posledních pět minut jsem dohrál. Dnes jsem to zkusil při rozbruslení a nejde to, bolí. Je už dvakrát operované," obává se Janda nejhoršího.

Zda naskočí do nedělního duelu o všechno, nechtěl útočník slibovat. Raději své spoluhráče pochválil: "Kluci hlavně příkladně bojovali, na ledě nechali všechno. Pořád jsem na střídačce přešlapoval, jak jsem byl nervózní, ale kluci to zvládli. My ostatní, co jsme stáli za nimi, jsme se je snažili hecovat. Makali na sto procent," ocenil David Janda.

Bek Ondřej Cikán si po čase zahrál v útoku a nijak nad svou rolí nenaříkal. "Když nejsou lidi, tak musím hrát kdekoli… Pohoda," usmíval se. První útočné formaci s Ondřejem Cikánem na křídle se dařilo. "Už jsem hrál v útoku dřív, zaskakoval jsem, když někdo vypadl. Mě to i baví. I když je to náročnější na bruslení a nemám tolik natrénováno. Bránění je o pěti hráčích, takže zodpovědnost je stejná," porovnával Ondřej Cikán.

Jak vyšlo najevo, den před utkáním mělo vedení klubu schůzku s hráči. "Bylo nám řečeno, jaká je situace, protože nám zase vyloučili trenéra Fedura. Řekl stanovisko (prezident Jar. David, pozn.), které zastává, pak jsme si k tomu řekli něco my hráči v šatně. Jak budeme hrát, a že chceme vrátit sérii do Písku, což se nám povedlo. A pokud budeme hrát takový hokej, jaký jsme hráli, tak myslím, že to urveme," pronesl obránce Lukáš Chaloupka.

Chaloupka hraje za David servis své čtvrté finále v řadě. "Výsledek té porady mohli lidi dnes vidět z tribuny. Hráli jsme, jak jsme chtěli hrát. Druhá třetina rozhodla o výsledku. Dali jsme gól v oslabení, a to, myslím, Písek položilo. Dneska jsme hráli opravdu výborně," liboval si bek Lukáš Chaloupka.