Naposledy se na domácím ledě představili proti Mladé Boleslavi (5:2) a Liberci (2:1) – a na druhé ploše své příznivce potěšili. „Byl to druhý těžký zápas, protože ani ten včerejší nebyl jednoduchý," poznamenal kouč Milan Kupka po vítězství nad Libercem. „Boleslavi jsme dali víc gólů, ale snadné utkání to nebylo, a s Libercem to bylo velice těžké! Soupeř byl kvalitní, bruslil, dohrával nás," s uznáním Kupka zmínil výkon Bílých Tygrů.

O to větší spokojenost zavládla v kabině Motoru. Trenér své hráče chválil: „Řekli jsme si, že hru Liberce musíme přijmout a hrát stejně. Kluci se toho zhostili dobře," podotkl zkušený kouč, po jehož boku se na střídačce při nemoci Luboše Roba objevil manažer mládeže Jaroslav Liška.

Trenér Kupka kvitoval, že si junioři vypracovali dvoubrankové vedení. Tygři kousali, snížili a na konci odvolali brankáře. „Zkomplikovali jsme si situaci gólem zkraje třetí třetiny, ale pak to kluci odehráli úplně perfektně! Musím jim za to poděkovat. Výkon byl opravdu kvalitní," nešetřil Milan Kupka chválou.

Do duelu s Tygry nastoupili Jihočeši jen s pěticí obránců, včetně dorostence Mirochnikova. „Obavy jsme z toho neměli, protože jsme věděli, jak hraje. Kluci v létě dobře trénovali, takže jsme věřili, že ti čtyři to zvládnou a on je doplní, což se potvrdilo," vysvětloval českobudějovický trenér.

Motor je po sobotě třetí. Upevnil si pozici v elitní osmičce. „Pořád se díváme pod sebe. Tabulku dělí to osmé místo, které chceme uhrát. Může přijít slabší chvíle, ale pokud budeme takhle bojovat, zvládneme to," věří týmu zkušený kouč.