Díra v ledu. Nekonečný seriál českého hokeje. Nové pokračování by se klidně mohlo jmenovat Díry v ledových plochách.

Českých Budějovicích vědí fanoušci své. Naštěstí se prokázali jako nejsportovnější publikum z celé republiky. Pískali, ale ne moc. Dokonce při reprezentačním utkání zazpívali sborově "opravářům" s hasičskými přístroji v rukou: Co jste hasičíí, co jste dělalí… 6 000 zpěváků najednou. Byla to nakonec docela legrační a působivá vsuvka do reprezentačního zápasu. Český nároďák má experty na všechno, kapitán Roman Červenka byl a je na díru největším odborníkem, až po souhlasu kapitánů totiž hra mohla pokračovat…

Vlevo Koubek, uprostřed Fousek, vpravo Žižka. Šéf FAČR Petr Fousek v Českém Krumlově
Reorganizace bude. Na to můžete vzít jed. Víme, co si myslí Josef Žižka

Jenomže legrace jde stranou. Problém se opakoval v extralize. A s ledem byla patálie ještě jednou, kdy se na led dostaly nečistoty po přestávkovém programu… Potíže se postupně objevují i na další stadionech. V K. Varech, v Olomouci v Třebíči, teď v Brně…  Někde se "podařilo" bruslí vylomit díru, jinde zaneřádila led přestávková soutěž, na dalším stadionu zase nefungovala rolba… Na jednu hokejovou sezonu je potíží s ledem opravdu strašně moc.

Fanoušci se pochopitelně ptají. Kdo za to může? Ledaři? "My ne." Kluby? "Vůbec ne." Města? Kraje?… A tak můžete pokračovat dál a dál.
Ať se zmíníte o komkoli, rozčílí se a spílá tomu, kdo se ptá. Jak si můžete dovolit zmiňovat nás, my za nic nemůžeme. Nikdo totiž nemůže za nic. A po ruce má okamžitě nejméně deset argumentů…  

Trochu všichni zapomínají na fakt, že hokej se hraje pro fanoušky. Ty nebaví sledování ledařů, kteří se snaží s hasičáky na poslední chvíli zachránit, co se dá. A divákům na tribunách moderních stadionů je úplně jedno, kdo a za co může, nebo nemůže. Zaplatili si za hokej.