Zápas měl slavnostní úvod, když vedení klubu poděkovalo za podporu hlavním partnerům v těžké první sezoně nově vznikající organizace.

Jihočeši si zajistili záchranu ve druhé nejvyšší soutěži už v sobotu v Kadani, naopak Beroun už je jistým účastníkem baráže o záchranu. Na ledě zase až o tolik nešlo, takže domácí trenéři nechali odpočívat některé zkušené matadory a šanci dostali i nadějní junioři.

Úvod zápasu se odehrál vyloženě v poklidném tempu, přesto ve velmi dobré atmosféře, o kterou se starala početná návštěva. Domácí kotel také připravil pro poslední zápas sezony nápadité choreo.

Na první větší šanci se čekalo až do 11. min, kdy se sám mezi kruhy ocitl mladíček Pašek, ale trefil jen gólmana Šimbocha. V další velké příležitosti neuspěl ani Kuchejda, před kterým zívala odkrytá branka.

Zaplněné hlediště tak poprvé jásalo až v samotném závěru úvodního dějství. V přesilovce pět na tři se báječně trefil dělovkou do horního růžku Šimobochovy klece obránce Vráblík. Domácí před svými fanoušky chtěli uspět a byli přece jen hladovější, takže jejich vedení po první třetině bylo zasloužené.

Hned v úvodu druhého dějství se ocitl sám před Šimbochem znovu Kuchejda, ale ani tentokrát ho nepřekonal.   Motor měl nadále navrch a hosté nevypadali jako tým, který by se nějak intenzivně připravoval na baráž.

Druhý gól na sebe také nenechal dlouho čekat. Ve 25. min. stačil berounský gólman Boháčovu střelu jen vyrazit a dorážející Pajič už měl lehkou pozici. Hned vzápětí přidal Kuchejda dokonce třetí gól, ale ten nemohl být uznán pro předcházející faul Boháče.

V polovině zápasu fauloval Kučný ve vyložené pozici Bártu, ten ale z trestného střílení Šimbocha pokusem o bekhendový blafák nepřekonal. To ale vůbec nevadilo, protože s nevídanou chutí hrající  domácí spustili kanonádu a do konce druhé třetiny nasypali odevzdanému soupeři ještě čtyři branky.

Nejprve se nadvakrát na brankovišti prosadil Rob a poté zakončil své sólo důrazný Ferebauer, přestože byl obráncem hostí dost nevybíravě atakován. A to ještě ze strany Motoru nebylo všechno. Báječnou desetiminutovku zakončili pátým a šestým gólem Pajič a Boháč.

To už bylo moc na berounského gólmana Šimbocha a po přestávce přepustil své místo  Mastíkovi.

Závěrečná třetina už se nesla spíše ve znamení loučení diváků s jednotlivými členy týmu a výbornou atmosféru nemohl narušit ani čestný úspěch hostí, který zaznamenal Kubeš. Jihočeši totiž dokázali odpovědět dalšími dvěma góly, které zaznamenali  svou druhou trefou Vráblík a tečí v přesilovce Pšurný.

Nakonec se diváci dočkali i vytoužené desítky díky Kuchejdovy a hattricku Vráblíka. Poté už nastal čas na bouřlivé oslavy.

ČEZ Motor České Budějovice – Medvědi Beroun 1933 10:1 (1:0, 5:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 19. Vráblík (R. Pšurný), 24. Pajič (Dan. Boháč, Kuchejda), 29. Rob (R. Pšurný, Kasík), 31. Ferebauer (Vaniš), 37. Pajič (Kuchejda, Dan. Boháč), 40. Dan. Boháč (Chmelíř, Kuchejda), 45. Vráblík (Rob), 51. R. Pšurný (Vráblík, Skuhravý), 60. Kuchejda (Chmelíř), 60. Vráblík (Skuhravý, Rob) – 41. Kubeš (Hrdel, Malý).
Vyloučení 4:7, využití 2:0. Rozhodčí: Talpa – Jílek, Šperl. Diváci: 5007.

ČEZ Motor: Kůdela – J. Novák, Chmelíř, Kasík, Vráblík, Semrád, Platil, Pavlíček, Kříž – Kuchejda, Pajič, Dan. Boháč – Rob, Skuhravý, R. Pšurný – Vaniš, Přibyl, Ferebauer – Bárta, Prokeš, Pašek. Trenéři Rosol a Bělohlav.