I když je nyní prověří venku silné duo Třinec, Vítkovice, Jihočeši by neradi horní patra tabulky opustili.
Nejvyšší soutěž juniorů nabízí vyrovnané souboje. „Před sezonou jsem viděl favority, ale v tuhle chvíli se zdá, že jak odpadli hráči na výjimku, tak se úroveň srovnala. Každý může porazit každého," konstatuje po deseti kolech trenér juniorů Motoru Luboš Rob st.

Třinec i Vítkovice platí za silné protivníky. „Na Moravě to bylo vždy těžké, do Vítkovic se pro body nejezdilo. Ale chceme to změnit a po delší době odtud body přivézt, nejlépe všechny. Kdyby byly ze dvou zápasů čtyři, byla by to paráda!" přeje si Rob. S průběžným umístěním je trenér spokojen, ale stále je co pilovat, zlepšovat. „Herně byl začátek soutěže lepší. Kluci plnili některé pokyny víc a lépe, takže se s Milanem Kupkou snažíme dělat vše znovu a znovu, aby návyky byly dlouhodobé. Protože jsme se přesvědčili, že když na ledě děláme, co máme, dotáhneme zápasy k vítěznému konci," podotýká kouč.

V poslední době juniorka pravidelně ze dvou zápasů jeden vyhrává, jednou odchází poražena: Jak si povede dnes v Třinci?

„Páteční utkání máme horší, moc je nevyhráváme, sobotní ano," krčí rameny Luboš Rob. Proč tomu tak je, zatím nevypozoroval. „Vždy rozhoduje o výsledku práce celého mužstva, chceme udržet nějakou úroveň. Ještě se nám nestalo, abychom páteční výpadek nenapravili, tak si pak říkáme, že se z porážky alespoň poučíme a druhý den vyhrajeme, což je pozitivní," usmívá se na jihu populární Kondor.