Domácí se museli obejít bez své hlavní opory brankáře Jakuba Kováře, který si odmazával první dílek ze svého pětizápasového trestu. Do branky se tak po dlouhé pauze postavil Kantor, v první řadě se objevil mladík Švihálek.

Hosté jsou v popředí extraligové tabulky a na jihu Čech také začali velice směle. Kantor nepůsobil v úvodu zápasu nejjistějším dojmem. Po střele Horáka nemohl najít kotouč ve své výstroji, našel ho naštěstí ještě před brankovou čarou. Po svižné ráně Holíka mu naštěstí pomohla tyč. Aktivnější byli Valaši a v 18. min. se také dostali do vedení, když jejich první přesilovku zužitkoval dorážkou Čajánek.

Domácí se probudili až v závěru úvodního dějství. Suja svou dělovkou ale rozezvučel pouze tyč Sedláčkovy klece.

Po změně stran zarputile bojující domácí dokázali dvakrát vyrovnat náskok soupeře, ale ten pokaždé znovu odskočil.

Nejprve vyrovnával na 1:1 rovněž v početní výhodě Ptáček, když ve skrumáži doslova dotlačil kotouč do sítě, což potvrdil i videorozhodčí.

Ještě jednou pak dokázal Mountfield zareagovat. Šlahařovu střelu tečoval nešťastně do vlastní sítě obránce Harant a poté šel na čtyři minuty na trestnou lavici jeho spoluhráč Jank. Dej však po výborné akci Kotalíka ve vlastním oslabení vyrovnal.

Ještě na konci dlouhé přesilovky však zblízka potřetí získal Zlínu vedení Okál.

V úvodu závěrečného dějství vyrobil při vlastní přesilovce hrubici Dej a Kantor při tutovce Kubiše svůj tým výrazně podržel.

Domácí dřeli, v závěru už soupeře prakticky nepouštěli z jeho obranné třetiny. V samotném závěru zkusili Draisaitlovi svěřenci power play, ale Holík pečetil do prázdné branky výhru hostí.

HC Mountfield České Budějovice – PSG Zlín 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 23. Ptáček (Vydarený, Langhammer), 34. Dej (Kotalík, Vydarený) – 18. Čajánek (O. Veselý, Honejsek), 32. Šlahař (Kubiš, Kotvan), 37. Okál (Urbanec, Holík), 60. Holík. Rozhodčí: Polák, Hradil – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 4504.

České Budějovice: Kantor – Ptáček, Harant, Frühauf, Vydarený, Vráblík, Jank – Suja, Mertl, Švihálek – Dej, Kotalík, Šimánek – Knotek, Langhammer, L. Květoň – Rousek, Červený, Luňák. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Zlín: J. Sedláček – Hamrlík, Linhart, Zámorský, Urbanec, Tesařík, Horák, Kotvan, Řezníček – Balaštík, Leška, Köhler – Honejsek, Čajánek, O. Veselý – Okál, Holík, Čech – Kubiš, Šlahař, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Hlasy trenérů – Peter Draisaitl (Mountfield): „Dneska jsme si nezasloužili uhrát nějaké body. Od začátku do konce jsme nebyli schopni hrát hokej, na jaký jsme se připravovali. V přesilovkách jsme byli trapní a nevymysleli jsme vůbec nic. S takovýmhle výkonem nelze v extralize obstát."

Juraj Jurík (Zlín): „Přijeli jsme s cílem bodovat. To se nám podařilo a jsme rádi, že se nám podařilo potvrdit umístění v první čtyřce. Hráli jsme dobře z obrany a podařilo se nám otupit tlak soupeře. Důležité bylo, že jsme v utkání pořád vedli."