Milevsko, nebo Veselí? Milevsko!

Hokejisté David servisu jméno finálového soupeře příliš vážně neřešili, ale od středy vědí, na koho se mají připravit. „Když se jde za postupem, máte nějaký cíl, tak musíte porazit každého. Tak je to dáno," poznamenal českobudějovický trenér Jiří Fedur.

Veselí nad Lužnicí skončilo v základní části výš než Milevsko, a bylo tak v sérii papírovým favoritem. Svou roli však nepotvrdilo. „Pozor, Milevsko nehrálo špatný hokej!" nepodceňuje Fedur finálového soupeře. „Nesmíme nic ponechat náhodě. Nebude to jednoduché. Je to přece finále."

Středeční kanonáda do sítě Slavoje fanoušky David servisu potěšila, ale neměla by zkušený tým ukolébat. „Poslední zápas hodíme za hlavu, ať byl, jaký byl, a musíme potrénovat," plánoval českobudějovický Jiří Fedur. Kromě čtvrtečního tréninku avizoval bonus – sobotní rozbruslení.

David servis v základní části přehrál Milevsko 10:5 a 8:1. „Raději jsem chtěl Veselí, které hraje technický hokej a spoléhá na dva hráče, zatímco Milevsko má tři vyrovnané pětice," poukázal útočník Jiří Hanzal. „Navíc si pamatuji, jak bruslilo, napadalo, bylo nepříjemné," varuje Hanzal. Přesto svému týmu věří. „Porazit bychom je měli, lehké to však nebude, je to finále…"