Pět finálových účastí v krajské lize nebylo dílem náhody, ale rostoucí kvality budějovického týmu, kterému už byl jih Čech malý. Po letním zemětřesení v kádru si David servis vyzkouší republikovou soutěž.

Ve finální části přípravy servismani přehráli dvakrát Jindřichův Hradec. Ani výsledek 12:3 by je ale neměl ukolébat – soupeř od Vajgaru jednak nebyl kompletní, jednak loni na ligový kvapík nestačil. „Ale hráli jsme dobře, zaslouženě zvítězili. Hodně jsme se pokoušeli o střelbu a ve druhé třetině nám tam napadalo všechno," komentuje trenér Rudolf Suchánek budějovickou kanonádu, deset gólů za dvacet minut! „Zápas byl rozhodnutý a třetí třetina byla exhibiční, dohrávalo se," přiznává, že Hradec nováčka úplně neprověřil.

Tábor a Písek odhalily více slabin i předností… „Některé zápasy byly kvalitní, jiné se nám povedly méně. Jsme nováček a uvidíme, co nás čeká. Já se držím při zemi, ale rád bych si zahrál play off," netají se kouč Rudolf Suchánek.

Alfou a omegou je pro krajského přeborníka úzká spolupráce s prvoligovým Motorem a jeho juniorkou. „Máme výhodu, že máme hráče z Budějovic," přikyvuje Suchánek. Hráče, které Motor uvolnil, vidí při každém tréninku, na ledě má vždy alespoň tři pětky. „A ti naši, co v týmu zůstali, už si soutěž zahráli, takže vědí, o čem druhá liga je," připomíná. Kdo se v premiéře postaví do branky, trenér dopředu prozradit nechtěl. „O sestavě se s Jirkou Fedurem poradíme na tréninku," uvedl.

Hynek Kúdela, jenž naposledy chytal v Norsku, je ve dvojici zkušenějším mužem než loňský junior Petr Spáčil. „Zapojil se i Jarda Jágr," podotýká kouč a doplní, že Tomáš Vojta, jenž týmu vychytal postup, dostal z osobních důvodů měsíc a půl volna. „Poté si řekneme, co bude dál," tvrdí.

Z útočníků zůstává na marodce Vladimír Zvoník, jehož zranění ukončilo přípravný duel s Táborem. „Od té doby má naražená záda." Po nemoci sbírá síly na návrat další forvard: Jan Trummer. „Byl s námi týden, ale bolela ho hlava, takže ještě dostal volno," vysvětlil trenér Suchánek.

Doma se hokejisté David servisu představí poprvé v sobotu: od 18.00 hostí v Hokejovém centru Pouzar Moravské Budějovice.