Byl to skutečně výjimečný zápas, kterému dominovali hosté a ve skvělé atmosféře si od začátku nenechali vyrazit taktovku hry z ruky. Do vedení šli už po čtyřiatřiceti vteřinách, když uzdravený Kuchejda objel branku a předložil kotouč Pajičovi, který neměl sebemenší problém otevřít skóre.

 Motor poté přestál dobrou příležitost Zemana a v závěru úvodního dějství uhodil podruhé. Přihrávku Dobrovolného vystihl Švihálek a své sólo zakončil střelou přesně mezi betony gólmana Halásze. Po změně stran byla lepší Dukla, vytvořila si několik slibných možností, ale na výborného Bláhu v brance soupeře nevyzrála.

 Třetí branka přišla hned na úvod závěrečného dějství, když se v přesilovce parádně trefil ostrostřelec Nouza. Definitivně mohl Duklu srazit do kolen Rob, brankář Halász však jeho sólo vychytal.

 Domácí to v závěru ještě přece jen zkusili. Po faulu na Jergla bylo nařízeno trestné střílení, sám faulovaný však na Bláhu nevyzrál. Českobudějovického gólmana nakonec přece jen připravil o čisté konto pět minut před koncem se štěstím Prokš. Jihlava ještě v závěru zkusila power play, ale do její prázdné branky pečetil zaslouženou výhru Motoru svým druhým gólem Nouza.

  Branky a nahrávky: 55. Prokš (Schejbal, Čáp) – 1. Pajič (Kuchejda), 20. Švihálek, 42. Nouza (Straka, Heřman), 59. Nouza. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. Rozhodčí: Mrkva, Přikryl – Bryška, Skopal. Diváci: 6475. Motor: Bláha – Mucha, Žovinec, Vráblík, Semrád, Chmelíř, Suchánek, Punčochář – Nouza, Heřman, Straka – Pajič, Švihálek, Kuchejda – Boháč, Bárta, Přibyl – Prokš, Vaniš, Rob. Trenéři Rosol a Bělohlav.