V prvním derby hlubockých týmů, které hrají sdružený přebor, se kanonýr Václav Král trefil čtyřikrát, ale jeho Kuki Boys stejně padli (6:10). Skóroval i v nedělní odvetě, kterou béčko HC Knights vyhrálo po boji 7:6.

Ve třetí třetině se Králův tým hnal za vyrovnáním. Pětasedmdesátka natáhla hůl v jedné ruce, jak to šlo, a tečí minula. Chvíli hráli Kuki Boys dokonce bez brankáře v šesti proti čtyřem. Václav Král měl i poslední šanci, po které zazněla siréna. Dobojováno…

„My se v podstatě ještě ani jednou pořádně nesešli, takže lepíme manšaft z kluků, kteří přijdou. Ti, co přišli, hráli dobře, ale máme nezkušené mužstvo a bylo vidět, že proti nám hrají bývalí hokejisté, kteří pořád vedli a výsledek si pohlídali," uznala hlavní hvězda poražených. „I když jsme oba zápasy odehráli dobře, projevila se hokejová kvalita," usoudil Václav Král.

 Hlubocké béčko Kukiho „chlapce" dvakrát na okresním ledě přestřílelo. „Dostáváme každý zápas šest sedm gólů, což je samozřejmě špatně," ví bývalý extraligový útočník, jenž kvitoval, když jeho mužstvo doplnili včera hráči, povolaní v nouzi ze zálohy, aby pomohli. „Jinak bychom hráli v deseti. Naši nejlepší hráči se zranili. Jak Franta Ševčík, tak Pepa Nouza a Roman Božek jsou mimo hru, což je škoda. Ale na to se nemůžeme vymlouvat. Soupeř byl prostě hokejovější, takticky si utkání pohlídal a o ten gól asi zaslouženě vyhrál," konstatoval s nadhledem Václav Král, jenž měl v neděli na Hluboké bilanci 1+3.

Kuki Boys – Hluboká Knights B 6:7 (3:4, 3:2, 0:1), Prštický, Cílek 2, Krejčí, Král – Ondrejec 3, Vácha st. 2, Vácha ml., Mařík.