Jihočeská senzace pokračuje, další favorit odjížděl domů s tím, že pro něj sezona skončila.

Včerejší zpráva ale Jihočechy šokovala: Svaz zrušil výsledek prvního utkání ve Vítkovicích, série s druhým nejlepším týmem dlouhodobé části tak bude mít třetí pokračování!

I tentokrát dal HC ČB vedoucí branku, trefil se Fencl a domácí před pěknou návštěvou byli na koni. Druhou a třetí branku daly České Budějovice v přesilovce pět na čtyři (Vráblík, Samohejl), mezitím Malina - rovněž v početní výhodě - snížil. V posledních vteřinách druhé třetiny mohl Samohejl zvýšit na 4:2, ale sólo neproměnil.

Ve třetí části souvislý tlak Vítkovic nepřicházel, a tak si hostující střídačka vzala oddychový čas. Navíc Vítkovičtí dostali příležitost hrát proti čtyřem a Slánský ji během šesti vteřin využil ke vstřelení kontaktní branky.

Domácí trochu znejistěli, v některých momentech si počínali trochu netakticky a brnkali na nervy publika, přesto drželi těsný náskok. Obrovský závar u své branky Kváča ustál a závěrečný nápor hostů otupilo vyloučení. I tak se odhodali k power play, ale pouze v pěti gólovou šanci neměli. Naopak domácí ujeli, Fencl se mohl podruhé v zápase zapsat mezi střelce, ale ještě přihrál Doktorovi a ten do prázdné brány pečetil výhru.
      

Branky: 10. Fencl (Panáček), 28. Vráblík (Doktor, Klinecký), 39. Samohejl (Křikava, Smejkal), 60. Doktor (Fencl) - 30. Malina, 52. Slánský. Vyloučení 3:8. využití 2:1.
Stav série 1:1. Diváci. 552.