Změnil dres, letos nastupuje proti němu a v osobních soubojích dává bývalým spoluhráčům pocítit své kilogramy. „Oni jsou rychlí, těžko se trefují. Navíc jsem je párkrát trefil a oni nespadli, takže jsou i silní na nohou," pousmál se.

Jinak mu však do zpěvu nebylo. Návrat do Pouzar arény mu servismani  „osladili" dvouciferným debaklem, a to již podruhé v sezoně. „První zápas skončil 1:11, teď 2:12. Co k tomu říct? Jsme sklíčení," přiznal zkroušeně českokrumlovský obránce.

S medvědy si nemaloval lehký zápas, ale  skutečnost  předčila veškerá očekávání. Zaplněná hala ve Čtyřech Dvorech viděla jednoznačnou partii. „Tohle je moc," kroutil hlavou Michal Mrázek při pohledu na výsledek, ačkoli  kvality David servisu uznává: „Letos má tým jako blázen. Jestli nepostoupí teď, tak nevím, už asi nikdy…," přemítal.

Krumlovské plány se zbortily jako domeček z karet už v první třetině, kdy medvědi sedmkrát inkasovali. Střelecký účet načal David Nedorost a skóre v pravidelných intervalech narůstalo. „Chtěli jsme si počkat na soupeře na červené čáře, ale bohužel nás všech pět hráčů přebruslilo. Vůbec jsme nestíhali," líčil exbudějovický hráč.

Servismani dominovali, brankáře Vojtu připravil o čisté konto až Roman Unger ve 39. min. střelou z mezikruží. „Z naší strany to bylo fakt trápení," konstatoval Mrázek.

David servis v létě posílil kádr a zadák po logické úvaze usoudil, že by pro něj v nabité sestavě nezbylo místo. „Byl tu přetlak obránců. Stejně bych nehrál, tak jsem to šel zkusit do Krumlova,"  vysvětluje.

V novém prostředí zapadl, dostává na ledě hodně prostoru. „Jsem spokojen," tvrdí a chválí tréninky. „A zápasy? Někdy se daří, někdy ne…"
V pátek večer platila druhá varianta. Debakl medvědů na vlastní oči sledoval i Michalův otec, bývalý masér ligových hokejistů Motoru. „Po zápase jsem s ním radši nemluvil. Zavolám mu," plánoval mladší ze synů.

Michal měl to štěstí, že se starším bratrem Františkem se loni potkal v jednom týmu. „Brácha hraje v Německu a  myslím, že jsou také v semifinále páté nejvyšší soutěže." Zkušený útočník přestoupil z Weidenu do Pasova a válčí za místní Black Hawks.

Michal Mrázek pro změnu nosí na hrudi znak rozzuřeného medvěda. Po nadílce v Pouzar aréně si přál vyrovnanější odvetu. „Budeme se snažit, abychom se do Budějovic vrátili. V Krumlově máme na stadionu větší tmu, tak nám to možná pomůže," zavtipkoval metrákový pořízek.

Pouze on ví, zda v tu chvíli skutečně věřil, že se s medvědy do Českých Budějovic v této sezoně ještě vrátí.