Oproti úternímu duelu vypadli z domácí sestavy obránce Pýcha a útočníci M. Novák s Vlčkem. Nahradili je Kučný, M. Bárta a Nejezchleb. 

Na druhé straně byl k vidění již tradiční scénář. Nejlepší hokejista historie českého hokeje Jaromír Jágr nastoupil jen na úvodní vhazování a poté zamířil po lehkém kontaktu s Čermákem na střídačku, aby si připsal start nutný k účasti v případné baráži. 

Právě Miloslav Čermák byl hlavní hvězdou úvodu zápasu. Nejen, že pozlobil Jaromíra Jágra, ale už po osmnácti vteřinách díky svému důrazu na brankovišti dorazil střelu F. Nováka a otevřel skóre. 

Rychlý gól a vyprodaná aréna vybičovala domácí celek k výbornému výkonu. Leč druhý gól nápor domácích nepřinesl. „Měli jsme super vstup do utkání. Vstřelená branka nám pomohla a více než polovinu třetiny jsme byli hodně aktivní,“ všiml si útočník Motoru Martin Novák, na kterého tentokrát místo v sestavě nezbylo a zápas sledoval z tribuny. 

Kritický moment přišel v závěru třetiny. Motor zvládl hlavně díky výbornému Kváčovi v brance dlouhé oslabení ve třech, ale v pokračující klasické přesilovce Kladno vyrovnalo. Střelu Redlicha českobudějovický gólman jen vyrazil a Kružík neměl problém kotouč dorazit do sítě. 
„Škoda našich vyloučení. Přesilovky dostaly soupeře do hry a pramenil z nich i vyrovnávací gól,“ posteskl si Novák.

V úvodu druhého dějství při hře čtyři na čtyři orazítkoval svou jedovkou Květoň tyčku Cikánkovy klece. Ale domácím hráčům chyběla disciplína a především plnili trestnou lavici. Hru v oslabení naštěstí zvládli a stav zůstával nerozhodný.

Také Jihočeši dostali v polovině zápasu k dispozici minutovou přesilovku pět na tři. Sehráli ji ale doslova katastrofálně. 

Vinou častých vyloučení se hra výrazně rozkouskovala a ztratila na tempu. Motor trápila absence zkušených beků F. Nováka (dostal po bitce trest do konce zápasu) a Kutláka (desetiminutový osobní trest za protesty). Ve hře se tak dlouho točili jen čtyři obránci. 

Miloslav Čermák
Rozhodla naše špatná druhá třetina, říká útočník ČEZ Motoru Miloslav Čermák

Kutlák po svém návratu z trestné lavice vyslal pořádnou bombu, kterou ale Cikánek bravurně skryl ve své lapačce. „Druhou třetinu hodně ovlivnila vyloučení a hra byla rozdrobená do spousty osobních soubojů. Hraje se urputný hokej, ale to k play off patří,“ řekl Martin Novák po druhé třetině. 

Na úvod třetího dějství hrál v početní výhodě Motor. Sehrál ji lépe než ty předcházející, ale ani Čermák z největší šance svůj druhý gól nepřidal. Ale jinak už se hrálo hodně opatrně, protože každá chyba se mohla stát osudnou. 

Jako první ji udělali Rytíři. Nechali projet obránce Čápa přes celé hřiště, umožnili mu i dorážku a důrazný bek doslova procpal kotouč za brankovou čáru. Hosté sice mohutně protestovali, k rozhodčím si přijel postěžovat dokonce i sám Jágr, ale mimořádně důležitý gól platil. 

Vedoucí gól Motoru výrazně pomohl a držel soupeře na distanc. Ve vlastním oslabení mohl po přečíslení definitivně rozhodnout Čermák, ale Cikánka neprostřelil. 

Závěr byl dramatický. Kladno přitlačilo, Keharova nenápadná střela zacinkala na tyč Kváčovy klece a necelé dvě minuty před koncem bylo bohužel vyrovnáno. Střelu Švéda Svedlunda Kváča neviděl a zaregistroval ji až ve své síti. 

Zápas tak dospěl do prodloužení. V něm rozhodčí nachytali Motor při hře v pěti. To byla fatální chyba, protože přesilovku zužitkoval po osmnácti vteřinách Kloz a Kladno slavilo i druhou výhru.

Motor prohrává 0:2 na zápasy a situace je vážná.

Motor hostil hokejisty z Kladna, se kterými přijel do Českých Budějovic i Jaromír Jágr.
Vstup do semifinále Motoru nevyšel, na úvod doma prohrál s Kladnem

Branky a nahrávky: 1. Čermák (F. Novák), 46. Čáp – 19. Kružík (Redlich), 59. Svedlund (Zikmund, Machač), 64. Kloz (Tůma, Hořava). Vyloučení: 10:10 (navíc dom. Kučný a Kutlák 10 min. a F. Novák 5+do konce), využití: 0:2. Rozhodčí: Dědek, Obadal – Lukš, Gančarčík. Diváci: 6421 (vyprodáno). Stav série: 0:2. 
ČEZ Motor: Kváča – F. Novák, Kutlák, Kučný, Fillman, Pavlin, Čáp – Čermák, Vampola, Nedorost – M. Bárta, L. Rob ml., Jonák – Dostálek, Mikyska, Heřman – Nejezchleb, Galamboš, L. Květoň. Trenéři Jelínek, L. Rob st. a Kotalík.

Hlasy trenérů - Luboš Rob starší (Motor): „Dnešní zápas byl z naší strany úplně jiný než ten včerejší. Kladno jsme přitlačili, ale z tlaku skórovali jenom jednou a nabídnuté přesilovky se nám bohužel proměnit nepovedlo. Výkon mužstva hodnotím jako velice dobrý, bohužel se špatným koncem. Klukům nemám co vytknout. Pokračujeme dál!“

Pavel Patera (Kladno): „Předpokládali jsme, že domácí na nás vlítnou. Chtěli jsme se tomu vyvarovat, ale nepovedlo se. V dalším průběhu se hra vyrovnala. Za stavu 2:1 se projevil týmový duch a kluci šli za dalším vítězstvím. Při vyrovnávacím gólu jsme samozřejmě měli trochu štěstí a přesilovku čtyři na tři v prodloužení kluci sehráli výborně. Je to pro nás velké vítězství.“