Další sezonu ale strávil na farmě a poté ho trápilo zranění kolena. Dal se ale dohromady, letos nastupoval doma v Žilině a na závěr sezony přišel vyztužit obranu HC Mountfield, který se pere o předkolo play off. Svou premiéru zvládl na jedničku. V Liberci jeho staronový tým neinkasoval a zvítězil 2:0.

Naposledy jste v Budějovicích působil v sezoně 2005 – 2006. Mohl byste přiblížit vaše další hokejové štace?
Z Budějovic jsem šel do New Jersey, ale celou sezonu jsem strávil na farmě. Další sezonu jsem odehrál ve švédském klubu Mora IK a následující rok jsem byl v Liberci. Tam ale přišel problém s kolenem a od té doby jsem se jenom trápil po různých operacích. Dvě sezony jsem musel vynechat a až teď koleno naštěstí drží.

Letošní sezonu už jste odehrál v pohodě?
Začal jsem minulý rok o Vánocích. Předtím jsem s hokejem prakticky skončil, protože se mi zdálo, že nemá význam dále se trápit. Zkusil jsem ale doma v Žilině chodit trénovat s juniory a najednou to šlo. Minulou sezonu jsem dohrál a v létě jsem byl na zkoušce v Chomutově. Přípravu ale koleno znovu nevydrželo. Na tak velkou zátěž už to asi nebude. Při zápase to ale drží, takže hrát mohu.

Těšíte se na svůj návrat do Českých Budějovic?
Těším se moc. Už jsem moc nepočítal, že bych si ještě někdy zahrál takhle dobrý hokej.

Jak probíhala letošní sezona z vašeho pohledu?
Nebylo to špatné. Ale před týdnem se kádr v Žilině tak nějak rozpustil. Na poslední Martin máme dostatečný náskok, takže se záchranou by neměl být problém. Na osmé místo, které znamená postup do play off, už to ale také asi nebude.  Byl jsem moc rád za to, že se ozvaly Budějovice. Žilina uvolňovala hráče a mohl jsem jít i já.

Rozmýšlel jste se dlouho?
Ne. Je fakt, že se Budějovice ozvaly dříve, než jsem čekal. V Žilině jsme ale vyhráli tři zápasy v řadě a situace se tam výrazně uklidnila.

Hrálo roli, že přicházíte do známého prostředí?
Určitě. Hlavně jsem se sem moc těšil. Doufám, že nám to vyjde a do play off nakonec postoupíme.

Narazil jste v kabině ještě na nějaké bývalé spoluhráče?
Samozřejmě. Jsou tady Renda Vydarený, Jirka Šimánek, Lukáš Květoň, s Peterem Frühaufem jsem hrával na Slovensku, známe se s Alešem Kotalíkem. Je tady spousta známých tváří a dobře se tu cítím.

Sledoval jste tabulku české extraligy a víte, o co Mountfield hraje?
Dobře vím, že hrajeme o play off a abychom se co nejvíce vzdálili baráži. Chceme hrát tak, abychom si zajistili místo minimálně v předkole play off.

Už tušíte s kým budete nastupovat v obranné dvojici?
V Liberci jsem hrál s Frantou Ptáčkem. Jak to bude dál, se uvidí. To záleží na trenérovi.

Nula na kontě hned v prvním zápase, to je pro obranu dobré vysvědčení. Souhlasíte?
Hlavně máme dobrého gólmana. Ten je nejvíce podepsaný pod tou nulou.

Byl to pro vás pikantní zápas, když jste se vrátil do Budějovic a hned napoprvé nastoupil v Liberci, kde jste v minulosti také působil?
Byl to pro mě skutečně dost zajímavý zápas. V Liberci začaly mé problémy s kolenem a vlastně mi tam poprvé končila kariéra. Teď mi znovu začíná a doufám, že to bude dlouhý a hlavně úspěšný začátek.