Do Varů jste si jeli pro bod, který znamenal jistotu play off. Přivezli jste dva, takže spokojenost?
Začali jsme až nezvykle aktivně, dali jsme vedoucí gól a pak jsme ještě jednou vedli. Soupeř pokaždé vyrovnal, ale pak jsme si to pohlídali a bod pro nás byl v té chvíli zlatý. Věděli jsme, že ho potřebujeme. Druhý bod navíc byl bonus, který nám zajistil výhodu domácího prostředí pro první dva zápasy předkola play off.

Při vašem gólu měl první asistenci čárový rozhodčí?
Lukáš Květoň chtěl nahodit puk a trefil čárového rozhodčího do brusle. Od něj se kotouč odrazil ke mně na střed. Chtěl jsem hlavně přes beka rychle vystřelit, protože jsem byl dost blízko. Trefil jsem to celkem dobře a jsem rád, že mi to tam po dlouhé době spadlo.

Nastupujete teď na křídle po boku sehrané dvojice Lukáš Květoň – Jakub Langhammer. Hraje se vám dobře s těmito spoluhráči?
Hrají spolu už dlouho a jsou to zkušení hráči. Nastupuji na pravém křídle, které jsem prakticky nikdy nehrál. Ale nevadí mi to. V naší řadě si vyhovíme.

Je ale přece jen velkou změnou přesun z postu centra na křídlo?
Není to zase takový rozdíl. Na křídle člověk není tak svázaný tím, že musí hrát dozadu. Všichni samozřejmě hrají dozadu, ale na křídle je to přece jen volnější. Máme v týmu zkušené hráče a věřím, že podobný přesun by zvládli všichni.

Pravidelně se zúčastňujete samostatných nájezdů, ale zatím jste dal jediný gól na Slavii.
Zatím jsem nevynechal jediný rozstřel a až se tomu sám trochu divím. Chodím pravidelně, ale bohužel mi to tam nepadá. Jakmile nedám, tak většinou vyhráváme. Tak nevím, jestli je to nějaký rituál. Doufám, že to zlomím třeba v play off.

Čím jste si získal trenérovu důvěru pro nájezdy?
Samozřejmě trenérovi neřeknu, že nepojedu, když na mě ukáže. V přípravě jsem dal ze tří nájezdů dva góly a tím jsem si asi získal trenérovu důvěru. Tu mám pořád, ale góly bohužel nedávám. Je to i o štěstí.

Ve Varech jste dojel skoro až k Mensatorovi a před ním zabrzdil. Byla to dopředu plánované, nebo jste improvizoval?
Bylo to v plánu. Radil jsem se s Lukášem Sáblíkem, který Mensatora dobře zná. Chtěl jsem hlavně vystřelit nahoru. Proto jsem se rychle rozjel a pak před ním zabrzdil. Bohužel jsem trefil jenom vnější tyčku. Naštěstí jsme tam měli šikovnější kluky, kteří to pak trefili.

V závěrečném duelu základní části soutěže vás čeká Slavia v utkání, ve kterém vám už o moc nepůjde. Sedmé nebo osmé místo po základní části je prakticky stejné. Co od tohoto duelu očekáváte?
Je pravda, že sedmé nebo osmé místo je opravdu stejné. Mezi možnými soupeři se moc  vybírat nedá. Slavia hraje pořád o první místo a také pro nás to bude zápas jako každý jiný. Určitě se nebudeme nějak šetřit, aby se někdo nezranil. S tím do utkání ani nelze jít.

Předkolo budete začínat doma. Považujete to za výhodu?
V sérii hrané na tři vítězství začínat dvakrát doma určitě výhoda je. Doufám, že ji využijeme.

Soupeře si určitě nevybíráte, ale kdo by se vám nejvíce líbil z trojice případných protivníků Pardubice, Vítkovice nebo Brno?
Bavili jsme se o tom s klukama a všechno jsou to pro play off hrozně těžcí soupeři. Nemohu říct, že bych si někoho vyloženě přál.