Soupeř přijel pouze s dvanácti hráči do pole a jedním brankářem. Mělo i tak přípravné utkání druholigové parametry?
Soupeř nebyl zdaleka kompletní, ale my jsme se s tím nepopasovali zrovna nejlépe. Jindřichův Hradec jsme podcenili, přizpůsobili se jejich hře a nepodali jsme ideální výkon.

Nebýt neproměněných šancí, mohli jste soupeře rozstřílet i výraznějším rozdílem.
Měli jsme proměnit velké příležitosti v první třetině a mohli jsme si to snadněji hlídat. Museli jsme o výsledek bojovat do poslední třetiny, ve které jsme hru zjednodušili a nakonec nám tam nějaké góly napadaly. Odskočili jsme soupeři a výsledek už si pohlídali.

V přípravě jste proti jihočeským soupeřům předvedli už lepší výkony?
Rozhodně. V Táboře jsme odehráli perfektní utkání, ale s Hradcem jsme to zdaleka nezopakovali. Výkon, jaký jsme předvedli, by se v sezoně stávat neměl.

Právě duel v Táboře nebyl dohrán kvůli nepříjemnému zranění Vladimíra Zvoníka. Jak jste tento souboj viděl ze svého pohledu?
Moc jsem na ten zákrok neviděl, ale byl to blbý faul a vypadalo to opravdu nehezky. Táborský hráč to udělal nechtěně, ihned se omlouval.

Sám jste za David servis absolvoval již třetí přátelské utkání. Co říkáte na rozdíl oproti zápasům za Motor?
Je to pro mne velký rozdíl, ale snažím se odvádět stejnou práci jako za Motor. Rozdíly jsou znát, ale jak říkám, snažím se makat na maximum.

Využíváte zkušeností, které jste nabral v uplynulé sezoně v dresu Motoru?
Samozřejmě. Teď je mohu naplno využít. Kvalita tady samozřejmě není taková jako ve WSM lize, ale i druhá liga má svou velice slušnou úroveň. Využívám rad, které jsem dostal od zkušenějších hráčů. Nyní je mohu uplatnit v plné míře. Je to pro mě první kompletní ročník v dospělých. Chtěl bych naplno ukázat, co ve mně je.

Už ve WSM lize jste patřil k nejlepším bruslařům. Využíváte této výhody i v David servisu?
Snažím se. Řekl bych, že je to opravdu moje velká přednost. Na druhou stranu, mým nedostatkem je koncovka. S Hradcem jsem měl na holi hned několik šancí, ale ani jednu jsem neproměnil. Snad to s příchodem začátku sezony prolomím.

Za necelé dva týdny na vás čeká první kolo v Kolíně. Na úvod sezony jste vyfasovali velmi těžkého soupeře, že?
Je to tak. Kolín hraje pravidelně na špici tabulky, domácí budou papírovými favority. Čekám podobné utkání jako s Táborem, oba týmy i letos budou hrát v horní polovině. Osobně moc nevím, co od soutěže očekávat, ale začátek bude důležitý. Uděláme maximum, aby se nám od úvodu dařilo.

Máte s Motorem dohodu o možnosti návratu zpět do prvního týmu?
Ano. Jsem s vedením domluvený, že kdykoliv budou potřebovat, mohou si mě stáhnout zpět. Sezonu začnu v David servisu a uvidím, co bude dál.

Bylo hodně obtížné probojovat se do útočných řad Motoru, které jsou nesmírně nabité?
Věděl jsem o tom už při suché přípravě, že v útoku je přetlak a bude hrozně těžké si vybojovat místo v kádru. Budu se snažit dál na sobě pracovat, být prospěšný týmu a třeba se Motor ozve, že by si mě stáhl zpět.

S jakým týmovým cílem půjdete do sezony?
Rozhodně hrát co nejvýše a cílem by mělo být play off.

FILIP KORTUS