Porážku v Pouzar aréně přijal bez emocí, v klidu ale hlubocký trenér Milan Nedoma být snad ani nemůže.

Přesto kouč své ovečky nezatratil, naopak se snažil hodnotit zápas z té lepší stránky. „Pochválit mohu celé mužstvo  za zodpovědný přístup k zápasu. Samozřejmě chyby byly, ale o nich hokej je, ty jsem dělal já a dělá je každý. Důležité je, že hráči nechali na ledě všechno a jediné, co bych jim vytkl, je neproměňování šancí. To ale nikdo nedělá schválně," snažil se Milan Nedoma Rytíře spíše povzbudit.

Hlubocký trenér Milan Nedoma ocenil na svých svěřencích, že za nepříznivého stavu (1:5) nesložili zbraně. Třetí třetinu neodklouzali z povinnosti, naopak ji vyhráli 2:1. „Kluci dřeli. Ale David servisu ukázal kvalitu a efektivitu při proměňování šancí. Bojovnost byla dobrá, škoda nevyužitých příležitostí v první třetině," litoval Milan Nedoma a v hlavě už možná dával dohromady taktiku na páteční odvetu. „Nic moc měnit nebudeme," tvrdil. „Řekneme si totéž co před prvním zápasem a rozhodující bude, zda to budeme plnit na ledě, protože když s takovým soupeřem inkasujeme šest gólů, těžko jich sedm dáme, abychom vyhráli! To je skoro nereálné," naznačil trenér Hluboké, že na domácím ledě bude zásadní zlepšit výkon v defenzivě.

Na brankáře se může spolehnout, František Dašek přes šest inkasovaných branek v řadě situací Hlubokou podržel. Vynikal. „Určitě. Má stabilní formu, jsem s ním spokojen. Nemám, co bych mu vytkl," chválí kouč Rytířů oporu s maskou.

Hluboká v novém roce čeká na první vítězství. Doma nevyhrála pět utkání v řadě, a tak o osmičku musí ještě zabojovat.