Porazit poslední Strakonice byla pro svěřence trenéra Miroslava Šulisty v minulém kole fuška, ale nakonec „povinnost" výhrou 3:2 splnili. Klíčovou postavu Rytířů byl autor dvou branek Milan Černý, bývalý kapitán Strakonic. Hluboká se rychle ujala vedení, skóre otevřel už po čtrnácti vteřinách útočník Josef Miler!

„Strakonice hrály dobře ve Veselí, kde jsem je sledoval, a hrály dobře i u nás. Čekal jsem to. Soupeřům ještě seberou nějaké body," míní hlubocký kouč Miroslav Šulista.

Jeho tým se za stavu 3:1 nechal strhnout a zaplatil za to kontaktní brankou, která zdramatizovala závěr. Power play Strakonic Rytíři ubránili a drží se v osmičce. „Každý zápas je pro nás klíčový, ten s Táborem ale bude jedním z nejdůležitějších, protože je to soupeř na stejné úrovni," říká Šulista, jenž by uvítal mráz. „Minus pět a méně by asi soupeři moc nevonělo," uvažuje.

Šulista pamatuje v Kuki aréně také osmnáctistupňový mráz, zrovna proti Táboru se před lety dělaly hráčům při utkání na tváři rampouchy. "Jsme na mrazivé počasí zvyklí víc než soupeř. Když jsme včera (ve čtvrtek, pozn.) trénovali, byly minus tři," prohlašuje hlubocký trenér, jenž si ale myslí, že klimatické podmínky nakonec nebudou rozhodujícím faktorem. "Přistoupíme-li k utkání stejně zodpovědně jako v poslední době, vyvarujeme se faulů a všichni si budou plnit své úkoly, pak bychom mohli uspět. Zápasu se nebojíme, těšíme se na něj," ujišťuje za hlubockou hokejovou družinu její trenér.