Český akademický výběr se vrátí ze Zimní univerziády v Almaty bez medaile. V souboji o bronz naši hokejisté podlehli Kanadě těsně 3:4 (1:3, 2:1, 0:0). Soupeři vyšla lépe úvodní třetina, ve které získal rozhodující náskok.

Cestu do finále zastavil Čechům domácí výběr, který měl velké ambice. "Doma Kazachstánci neponechají nic náhodě a poskládají silný výběr," tušil už před turnajem v rozhovoru pro Deník českobudějovický kouč Jaroslav Liška, jenž je v realizačním týmu stálicí. Medaile však zkušenému trenérovi smolně uniká, čtvrté místo bral podruhé v řadě.

Více čtěte ZDE:

Za Čechy se trefili v posledním zápase Kafka, Ballner a Zachar. Hokejový turnaj vyhráli Rusové. "Za prvé, vůbec se nám dnes nedařilo. Nicméně po nějaké době jsme se zlepšovali a byli jsme pro Kanadu soupeřem. Chtěli jsme vyhrát medaili," citovaly českého trenéra Jakuba Havla webové stránky České asociace univerzitního sportu.

O místo v kádru ČR usilovali i českobudějovičtí junioři Michal Michal a Jan Bárta, ale nakonec na ně místo nezbylo, zůstali mezi náhradníky.

Čtěte také ZDE: