Dnes se hraje předposlední kolo základní části druhé hokejové ligy, které nabídne hned dvě jihočeská derby. Na jihu Čech se bude hrát v Táboře, kde se domácí Kohouti střetnou s Pískem, a v Jindřichově Hradci, kam přijede českobudějovický David servis.
Závěr základní části žádná velká dramata nenabízí. O všem podstatném ve skupině Střed je již rozhodnuto a ať dopadnou obě derby jakkoliv, na pořadí týmů v tabulce se nic nezmění.
Všechna jihočeská mužstva mohou dohrát základní část v poklidu a platí to i o Písku, kde bylo v minulých dnech pořádně rušno.
Emoce se rozhořely zejména po domácí prohře Písku s posledním Vajgarem Jindřichův Hradec.
Sportovní manažer Karel Mošovský byl pro okamžité vyřazení útočníků Jiřího Kepky a Václava Paška ze sestavy. „Mně se to moc nelíbilo, protože už tak máme vinou značné marodky hodně úzký a nezkušený kádr a ptal jsem se, s kým tedy budeme hrát," reagoval na manažerův návrh trenér Karel Slabý.
Napjatá situace vyústila v rezignaci tří členů výboru a návrat Paška do mužstva. „Jsem rád, že se Pašek vrátil, protože je to mladý a pracovitý hráč. Pro náš klub je jistě perspektivní. Kepky jsem se nijak nezastával. Možná není špatný hokejista, ale má problémovou povahu a není lehké ho ukočírovat," přiznává kouč Slabý a potvrdil, že Jiří Kepka v klubu skončil.
Písek v dalším kole utrpěl debakl v Kolíně, přesto se situace v klubu nyní zklidnila a u Otavy už se mohou těšit na osmifinále play off, ve kterém nastoupí proti již jistému vítězi skupiny Západ Kobře Praha.
„Poslední dvě utkání pojmeme především jako přípravu na Kobru. Bohužel nás stále limitují zranění několika zkušených hráčů, na druhou stranu mají příležitost prosadit se naši junioři," říká pragmaticky Karel Slabý.
V podobné sestavě, v jaké Písečtí zakončí základní část, nastoupí i v play off. „Urbanec si zranil v Kolíně koleno tak, že do konce sezony už hrát nebude. Podobně to vypadá i se Slavíkem, jehož zraněné koleno mu neumožňuje trénovat. Suchan utrpěl v derby s Vajgarem otřes mozku a zlomeninu nosu, ale proti Kobře už by mohl být k dispozici. Tak uvidíme," říká trenér.
Kvituje ale návrat uzdravených Procházky a Sudy.
Pokoušel se kontaktovat i Filipa Vlčka, který vypomáhal na konci základní části prvoligovému Motoru, nové informace o jeho možném startu v play off za Písek však nezískal.

Dnešní program: Jindřichův Hradec – David servis ČB (18), Tábor – Písek (17), Moravské Budějovice – Havlíčkův Brod, Žďár nad Sázavou – Nymburk, Pelhřimov – Kolín.