Hlubocké Kuki Boys v odvetě zradil pod paprsky slunce domácí led a odveta, v níž museli vyhrát, byla předčasně ukončena za stavu 3:0 pro Dami Guns.

Ze semifinále kanonýr odehrál jen třicet minut, a moc si tedy po návratu ze soběslavské podnikové ligy okresní play off neužil. První duel v Pouzar aréně vynechal kvůli hráčským povinnostem v Rakousku. U sousedů se radoval z bronzu. „Tam to byl úspěch. Jako kdybychom vyhráli zlatou medaili. Ubojovali jsme to," pochvaloval si Václav Král, jenž rakouské angažmá přijal v této sezoně a nelitoval. „Spojily se Krems a Zwettl a hrají třetí ligu," říká Král.

Stejně jako na Hluboké nastupoval na otevřených stadionech, ale nestalo se, aby týmy zápas nedohrály. „Jediný Amstetten má krytý zimák – a byly tam krásné ledy. Pravda je, že jsme hráli v osm večer. Ale také tam byly dny, kdy bylo patnáct nad nulou a zvládli to tam docela dobře," tvrdí.

TAKÉ ČTĚTE: Z kraje jsme zvyklí na tvrdší hru, říká Dalibor Mikeš, útočník Dami Guns

Sportovně poblahopřál Dami Guns k postupu a připustil, že Kuki Boys po vyřazení budou další účast v okresním přeboru zvažovat. „Nevím, jestli budeme hrát, protože se vždycky sejdeme tak napůl. Uvidíme, jak to příští rok vůbec bude," krčila rameny tvář týmu.

Pro okresní hokej by byla škoda, kdyby Kuki Boys v čele s Václavem Králem na okres rezignovali, protože mu dělají dobrou reklamu. Sám hráč soutěž nijak nesnižuje. „V Soběslavi, kde podnikovka skončila, byla úroveň podobná. V zápasech, které jsem odehrál, jsem si s kluky zahrál dobře. Hrajeme v podstatě kvůli kolektivu, abychom si zašli na pivko a byla sranda. Klukům chci poděkovat, že jsme se vůbec scházeli. Někdy v deseti, někdy ve třinácti lidech, ale díky Bohu za to. Zápasy jsme si užili, i když jsme pokaždé nevyhráli. Je to kvalitní soutěž. Škoda jen, že jsme nepostoupili. Ale soupeř byl fakt dobrý," s respektem hodnotil vítěz produktivity.

DÁLE ČTĚTE: Senzace juniorů Motoru, vyhráli na Kladně a postupují do semifinále

Otevřené je i další působení kanonýra v Rakousku, kde si vedl neméně úspěšně: „Uvidí se, zda budou moci nastupovat dva cizinci…"

S šikovným Nico Toffem, bývalým členem rakouské dvacítky, spolu vytvořili obávané duo. Vévodili kanadskému bodování. „Dva zápasy s námi odehrál i na Hluboké. Škoda, že na semifinále nemohl přijet. Měl nějakou oslavu. Kdyby tu byl, možná bychom vyhráli. I když na tomhle asi ne… Na tomhle brambořišti člověk od kruhů nevystřelí. My jsme zvyklí sehrát akce až do brány a Studničkovi, když vyjede, se těžko dávají góly," pochválil Král závěrem brankáře Dami Guns.