Z domácí sestavy vypadl po pondělku další hráč zraněný obránce Kříž. Hosté se zase museli obejít bez Pšurného a Novotného, kterým disciplinární komise udělila za nedovolené zákroky v úvodním střetnutí série trest na jeden, resp. dva zápasy.

Utkání začalo úplně stejně jako v pondělí. Třetí minuta a na ledě se spustila první bitka. Jejími hlavními aktéry byli Marek s Ferencem. Hostující kolos měl navrch, ale pro vývoj zápasu to nemělo větší význam.

Neustále provokující Zubři sice úvod zápas rozkouskovali, ale na svou nedisciplinovanost brzy doplatili. V 7. min. otevřel skóre v úvodní přesilovce zápasu dorážkou po Muchově střele pohotový Rob.

Po necelých dvou minutách to bylo už 2:0. A znovu v početní výhodě. Zíbovu bombu od modré tečoval Květoň a Klimeš nemohl reagovat. A to ještě chvilku předtím Babka nastřelil tyč.

„Měli jsme super vstup do utkání. Dali jsme dva góly z přesilovek a škoda, že tam nepadl i třetí. Byla tam tyčka i další šance," posteskl si mladý útočník ČEZ Motoru Radek Prokeš, jenž zápas sledoval z novinářské tribuny.

Jenže do té doby hokejově neškodní hosté se v 15. min. vrátili do zápasu. V době, kdy hrál Motor nepochopitelně ve čtyřech, propálil Bláhu nekrytý Dostálek. „Přerov dal gól z ojedinělé šance v době, kdy nám na ledě chybělo levé křídlo. Asi tam byla špatná komunikace," posteskl si Prokeš.

Úvodní třetinu jeho spoluhráči zvládli se ctí. „Měli jsme mnohem více ze hry. Hra Přerova je až za hranou, ale zvládáme to a zbytečně neoplácíme. Díky tomu jsme dali dva góly z přesilovek," ocenil disciplínu svých spoluhráčů.

On sám už je po operaci ramena fit a čeká na svou šanci. „Jsem připraven a čekám na svou šanci. Dívat se ale z tribuny je hrozné. Mnohem těžší než v základní části. Chodím hrát alespoň za juniorku, abych získal herní praxi," připustil.

Hned v úvodu druhého dějství bylo vyrovnáno. V přesilovce pět na tři trefil dělovkou horní růžek Bláhovy svatyně Grof. Dvoubrankový náskok byl pryč a začínalo se zase od nuly. „Velká škoda, že jsme vedení neudrželi. Ten gól dal ráz celé druhé třetině," konstatoval Prokeš.

Mohlo být ještě hůř, ale Dostálkovu gólovku zlikvidoval Bláha. Poté přišla dlouhá série přesilovek Motoru, dvě byly dokonce dvojnásobné, ale na domácích hokejkách už byla patrná značná nervozita. „Nevyšly nám některé přesilovky a pak už to bylo z naší strany trošku křečovité," souhlasil Prokeš.

Zatímco domácí přesilovky zužitkovat nedokázali, hosté ano. Krátce před druhou sirénou je dostal do vedení po zmatku v obranném pásmu Jihočechů Dostálek. „Byla to smůla. Takový gól z ničeho. Nešťastný odraz a byl z toho gól. Druhá třetina, to už byl klasický zápas s Přerovem. Ale věřím, že dáme gól, kluci se zklidní a vyhrajeme," byl Prokeš přesvědčen před startem závěrečného dějství.

Mladý útočník situaci odhadl úplně přesně. Hned v úvodu závěrečné části hry totiž v avizované výhodě Kolmann našel přesně najetého Žálčíka a ten vyrovnal.

Ve 46. min. už Motor zase vedl. Faulovaný Nouza dal gól se štěstím bruslí, ale o důležitosti této branky bylo zbytečné pochybovat.
Vyhráno ale ještě nebylo. Při čtyřminutovém vyloučení Květoně nastřelil Sýkora tyč. Při Dostálkově bekhendu pak Bláha předvedl doslova zákrok sezony. Jenže čtyři minuty před koncem Kovařík přece jen vyrovnal.

Zápas tak dospěl do prodloužení. V něm byli hosté aktivnější a pět minut před jeho koncem rozhodl Dostálek.

Branky a nahrávky: 7. Rob (Mucha, Zíb), 8. L. Květoň (Zíb, Mucha), 42. Žálčík (Kolmann, Nouza), 46. Nouza (Vráblík) – 15. Dostálek, 21. Grof (Chmelíř), 39. Dostálek (Chmelíř, Grof), 57. Kovařík (Popelka), 65. Dostálek (Grof). Vyloučení: 12:20 (navíc dom. L. Marek a host. Ferenc a P. Hořava 10 min.), využití: 3:2. Rozhodčí: Wagner, Schmejkal – Podrazil, Bosák. Diváci: 6227. Stav série: 1:1.
ČEZ Motor: Bláha – Mucha, Zíb, Suchánek, Kolmann, Bohunický, Vráblík – Chovan, Rob, L. Květoň – Nouza, Jos. Straka, Kuchejda – Žálčík, Mikyska, Babka – L. Marek, Točík, Švihálek. Trenéři Bělohlav a Štrba.

Hlasy trenérů – Radek Bělohlav (Motor): „Přistoupili jsme na hru soupeře. Neměli jsme pustit vedení 2:0. Promarnili jsme dvě přesilovky pět na tři a dělali jsme strašné chyby. To v play off bolí."

David Kudělka (Přerov): „Dnes bylo vidět bojovnost a srdíčko, která nám v prvním zápase chybělo. Tohle je způsob, jakým můžeme uspět."