První tři kola krajské ligy napověděla, že to nebude jednoduché. „Nebude. Ale pořád si myslím, že v tomto mužstvu je potenciál," říká staronový trenér Hluboké Miroslav Šulista, jenž ve dvojici doplnil Milana Nedomu.

Rytíři zahájili nový ročník porážkou ve Veselí (1:6), následoval duel s Humpolcem (2:4) a naposledy Hluboká nestačila na Radomyšl (2:7). Hlavně premiéra byla těžká. „Veselí je pro mne spolu s David servisem a Krumlovem favoritem soutěže," přikývne Šulista. Rozhodně větší naděje měla Hluboká v Humpolci. „Tam jsme si zápas prohráli sami. Měli jsme jednoznačně vyhrát, ale prohráli po individuálních chybách. Ublížily nám okolnosti zápasu," nechce být trenér konkrétnější, ale přizná, že jeho tým uvažoval, že bude požadovat kontumaci… „Zápas to nerozhodlo, ale vyvedlo nás to z koncentrace. Přesto jsme v určitých fázích byli lepší," tvrdí hlubocký kouč Miroslav Šulista.

Do třetice Rytíři odjížděli bez bodu ze stadionu Písku, kde inkasovali od celku Radomyšle sedm branek. První třetina rozdala karty, „domácí" ji vyhráli 4:2. „Pořád děláme velké individuální chyby v obranné fázi. K nim se přidá nervozita, strach zkusit něco udělat. Alespoň, že nás zatím drží gólmani Dašek a Černý. Až se to sejde, že neuděláme chyby a zachytají nám gólmani, uděláme lepší výsledky," je přesvědčen hlubocký trenér a vyhlíží nejbližší duel, v němž se Rytíři pokusí smazat nulu na kontě. „Jedeme do Vimperka, kde to sice jednoduché nebude, ale myslím, že domácí by nás mohli podcenit."

Údernost první formace by měl zvýšit útočník Černý, který se vrací z Písku. „Pokud vše klapne, jak má, a stihneme vyřídit všechny administrativní náležitosti, bude už v neděli ve Vimperku hrát," avizuje posilu Miroslav Šulista.