Na palubě speciálního vlaku na Vysočinu nechyběl ani velký fanoušek jihočeského sportu Miroslav Řežáb (62 let). „Byla to jedna z největších akcí, jaké jsem se sportem zažil. Aby takové množství fanoušků cestovalo na zápas ven a vypravil se speciální vlak, to nepamatuji," tvrdí.

Radost mu udělal nejen průběh zápasu, ale celého výjezdu. „Předčilo to mé očekávání. Všechno proběhlo v rámci možností slušně a bez nějakých incidentů. Nedošlo k žádnému ničení vlaku. Že tam pak zůstal nepořádek z rozšlapaného jídla a podobně, s tím se asi muselo počítat. Všechno bylo velice masové, ale zároveň kultivované," chválí perfektní organizaci výjezdu.

Ve výpravě do Jihlavy nenarazil jen na skalní příznivce hokeje. „Potkal jsem se třeba se svým kolegou ze stavebního inženýrství. Toho bych tam v žádném případě nečekal. A takových lidí tam bylo víc," usmívá se.

Kapacita speciálního vlaku byla 1100 míst a podle Řežába byla asi i o něco překročena. „Nástup do vlaku proběhl naprosto bez problémů. Nikdo nic nekontroloval, takže kdokoliv by přišel, tak by si sedl a jel. Pouze by neměl vstupenku na hokej, která fungovala jako jízdenka. Jelo asi více lidí, než byla kapacita vlaku. Zcela zaplněné byly i uličky v jednotlivých vagonech. Všechno však bylo bez problémů. Přišli jsme, nasedli a jelo se," popisuje stále ještě aktivní stolní tenista průběh cesty.

Bez potíží vše probíhalo i po příjezdu do Jihlavy. „Celou cestu nás monitorovaly policejní vozy. Policisté na nás čekali i v Jihlavě a doprovázeli nás cestou na stadion. Bylo to, jako když jde v Praze Baník na Letnou. Ale všechno probíhalo naprosto bez problémů a sebemenších konfliktů," chválí Řežáb disciplínu českobudějovických fanoušků.

K Horáckému zimnímu stadionu dorazil špalír už dvě hodiny před zápasem. „Tam se všichni rozprchli do okolních hospod, které dokonale obsadili, takže byl velký problém sehnat vůbec nějaké místo," směje se Řežáb, jemuž se to přece jen podařilo a u jednoho stolu se setkal s otcem útočníka Motoru Davida Kuchejdy. „Bezvadný chlap. Krásně jsme si popovídali," chválí si příjemné předzápasové setkání.

Na stadion se dostali všichni bez problémů. „Nikdo nic nekontroloval. V kapse bych v klidu pronesl samopal. Kdyby se kontrolovalo, tak jsme se dovnitř dostali tak v půlce zápasu," nabízí jednoduché vysvětlení.

Samotný zápas se odehrál v parádní atmosféře. „Ta byla výborná už při rozbruslení. Při utkání pak všechno nastartoval rychlý gól. Pak už nebylo chvilku ticho. Pořád se řvalo, zpívalo a fandilo," vyloženě nadchla Řežába kulisa zápasu.

K žádným konfliktům nedocházelo ani mezi tábory příznivců obou týmů. „Jenom občas tam byly nějaké pokřiky, ale vše pouze skutečně ve verbální rovině. Aby Dukla chcípla a podobně. Ale nic, co by výrazně překročilo slušný rámec zápasu," zdůrazní.

Pro Miroslava Řežába byl výjezd do Jihlavy mimořádným zážitkem. „Možná skutečně největším v životě. Nevím, jestli ještě něco podobného zažiji," přemítá.

Uvítal by, kdyby v play off Motor narazil právě na Jihlavu. „V tom případě by bylo možné něco podobného zopakovat. Je to dobrá destinace a řekl bych, že jsou dobré i vztahy mezi fanoušky obou týmů. Také se dá do Jihlavy vypravit vlak, což v případě řady jiných soupeřů možné není. Na stadionu byly možná dva tisíce lidí, kteří fandili Motoru. A to bych řekl, že je spodní hranice reálného odhadu," tvrdí.

Miroslav Řežáb se chystá na výjezd i při play off. „Pokud budu zdráv, tak na sto procent pojedu. V play off nehraje roli ani vzdálenost. Pojedu klidně i do Havířova. Výjezd do Jihlavy mě doslova uchvátil a předčil mé očekávání. Rád bych to ještě jednou zažil. Nejlépe právě v play off," přeje si.