„Myslím, že Ševětínští odvetu zvládnou. Pouzar aréna je jiné kluziště, jiný led a Hluboká na něj není zvyklá. Ševětín má na nájezdy šikovné hráče, takže myslím, že vyhraje a na nájezdy postoupí," logicky argumentoval.

Jenže zmýlil se – a řada fanoušků s ním. Na nájezdy Kamil Ťoupal protlačil do boje o titul SOP hlubocké béčko.

Dami Guns po výsledcích 6:3 a 3:0 vyřadili Kuki Boys a potvrdili pověst ambiciózního nováčka. „První utkání v Budějovicích bylo vyrovnanější, více se bruslilo a bojovalo. Na Hluboké už bylo vidět, že led k hokeji moc není, tak se mu hra přizpůsobila. Ale vedli jsme 3:0 a myslím, že jsme postoupili zaslouženě," prohlásil Dalibor Mikeš.

TAKÉ ČTĚTE: Senzace juniorů Motoru, vyhráli na Kladně a postupují do semifinále

A co si říkal se spoluhráči v kabině? Především, že musí ubránit elitního kanonýra Kuki Boys Václava Krále, jenž sázel v sezoně soupeřům gól za gólem. „Věděli jsme, že Venca nastoupí, takže jsme se na něj připravovali. Řekli jsme si, že hráč v každé pětce ho bude hlídat a jezdit s ním, protože jakmile vystřelí, tak je nebezpečný, bývá z toho gól," podotkl Dalibor Mikeš.

Na adresu Dami Guns se v zákulisí ozývají kritické hlasy, že prožívají svou první sezonu v okrese až příliš, prý to s tvrdou hrou přehánějí. Dalibor Mikeš to ví a soutěživost nepopírá. „Prostě jsme takové typy. Přišli jsme z kraje, kde se hrálo trochu tvrději, tak jsme na to zvyklí. Nechtěli jsme tady kolem sebe jen jezdit a koukat se, protože to je pak hokej o ničem. Takže hrajeme svoji hru," vysvětluje Dalibor Mikeš.

Zda vynese nováčka až k titulu, měl naznačit nedělní večerní I. finálový duel na Hluboké. Trofej vítěz převezme v neděli 19. března odvětě v Pouzar aréně.

DÁLE ČTĚTE: První okresni finále ukončilo sezonu v Kuki aréně, boj o trofej je otevřený