Soupeřem hokejistů David servisu v bojích o druhou ligu bude vedle pražských Letňan poražený Slovan Louny.

V neděli tak servismani zajíždějí do Loun, kterým se ve finále kraje přisuzovaly větší šance než Roudnici.

Svou premiéru David servis absolvuje v pátek na domácím ledě proti Letňanům (19.45), vítězi přeboru Prahy. Hosty přivede na jih trenér Jan Doutnáč. „Postup není jednoznačným cílem. Budeme se snažit, ale nikdo shora na nás netlačí, neřekl, že přes to vlak nejede. Rozhodně si však nejdeme jenom zahrát čtyři zápasy, porveme se o to!" prohlásil kouč Letců z Letňan, které byly v pražské soutěži podobně suverénní jako David servis na jihu Čech.

Letňanští neponechali nic náhodě, soupeře pozorovali při finále v Milevsku. „Proti nám je to silový soupeř, my takový hokej nehrajeme. Narazí na sebe dva různé styly a jsem zvědav, kdo z toho vyjde lépe," usmívá se Jan Doutnáč.

Slovan Louny má trenér přečtený daleko lépe: Zná jej z Pražského přeboru mužů. „Asi moc nemáme, čím se překvapit… Dvakrát jsme Louny porazili (8:2 a 9:3, pozn.), tak doufám, že je ještě dvakrát porazíme," uvedl Doutnáč, jenž prý měl už dříve indicie, že do kvalifikace půjdou z Ústeckého kraje právě Louny, ať ve finále proti Roudnici uspějí, nebo ne. „Mluvil jsem s trenérem Roudnice a nemají peníze, aby platili další zápasy, ani zájem. Asi by to pro ně bylo plýtvání prostředky. Ale myslel jsem si, že Louny finále vyhrají a půjdou z prvního místa," zaskočil trenéra Letců výsledek finálové série 2:0 pro Roudnici nad Labem.

Letňanský tým je mladý, má věkový průměr 24 let a vyložená hvězda v něm podle trenérova tvrzení není. „Páteř mužstva tvoří ročník 1992. Kromě dvou kluků nikdo nehrál ani druhou národní ligu," tvrdí Jan Doutnáč.