Aktuálně je urostlý bek druhým nejproduktivnějším obráncem celé soutěže. V anketě o Sportovce roku na jihu Čech obsadil osmé místo a navíc byl Motor vyhlášen jako druhý nejlepší kolektiv v kraji. Na slavnostní večer dorazil i s manželkou a užil si ho. „Bylo to super," přikývne.

Podobný galavečer už ve své kariéře zažil. „Dvakrát jsme byli ve Slovinsku vyhlášeni s hokejovou reprezentací nejlepším sportovním kolektivem země. Před třemi roky jsem se vyhlášení osobně zúčastnil. Scénář byl podobný jako tady, ale byla to ještě větší akce," podotkne.

Žiga Pavlin mluví výborně anglicky, ale hraje v České republice, takže se snaží co nejlépe naučit také česky. Když byl moderátorem požádán o rozhovor v jazyce českém, zaváhal, ale zvládl to na jedničku. Svými odpověďmi dokázal publikum i rozesmát. „Byl jsem z toho docela nervózní," doznal se. „Ale nějak jsem to zvládl," usmál se.

Právě končící rok 2016 nebyl z Pavlinova pohledu špatný. Jeho první polovinu strávil v Praze a se Slavií si zahrál baráž o extraligu. „Postup do baráže byl super. Potom už se nám ale nepovedlo dostat se do extraligy, o čemž jsme na Slavii snili," připomene.

Na druhou polovinu roku se přesunuli i s manželkou pod Černou věž a tuto změnu si nemůže vynachválit. „Jsme tady maximálně spokojeni. Vedeme tabulku a hlavně jsem nadšený z diváků. Lepší jsem ve své kariéře ještě nezažil," ujistí. „Fanoušci Motoru jsou naprosto super. Nejlepší v celé republice," zdůrazní.

Pro následující rok má slovinský reprezentant jediný velký cíl. „Postup do extraligy," absolutně při odpovědi nezaváhá.
Plány má ale i v osobním životě. „Chtěli by s manželkou zapracovat na potomkovi," pohotově doplní vedle sedící kapitán týmu Lukáš Květoň.