Předchozí
1 z 6
Další

Miroslav Kalina
šéfkuchař, bývalý porotce soutěže Master Chef

Mirek Kalina, šéfkuchař a bývalý porotce soutěže Master Chef.Mirek Kalina, šéfkuchař a bývalý porotce soutěže Master Chef.Zdroj: Deník/Michal Káva

HG Pippi Grill u Makro Stodůlky. Mají nejlepší grilovaná kuřata, sendviče a porchettu v Praze. Je tam vždy milá a edukovaná obsluha, která mi dobře poradí.

Jan Kalina
muzikant, frontman kapely Sto zvířat

Jan Kalina, hudebník a frontman kapely Sto zvířat.Jan Kalina, hudebník a frontman kapely Sto zvířat.Zdroj: Deník/Michal Káva
Mám hned několik oblíbených podniků, každý pro rozličnou situaci…Například procházka po Malé Straně musí vždy skončit v hospodě U hrocha, na kachnu a tatarák zásadně dorazíme do restaurace U provaznice a jako kovaný Žižkovák pochopitelně navštěvuju pravidelně věhlasnou hospůdku U vystřelenýho oka. Na rodinný nedělní oběd je pak ideální Planeta Žižkov. O milém a spřáteleném personálu ve všech zmíněných provozovnách nemluvě, takže se vždy jedná i o společenskou událost, kde probereme spoustu "důležitých" témat..

Dominik Stroukal
hlavní ekonom firmy Roger, VŠ učitel a autor knihy o Bitcoinu

Dominik Stroukal, hlavní ekonom firmy Roger, VŠ učitel a autor knihy o Bitcoinu.Dominik Stroukal, hlavní ekonom firmy Roger, VŠ učitel a autor knihy o Bitcoinu.Zdroj: Deník/Michal Káva
Na tekuté pokrmy se nejlíp chodí k Jelínkům, ale tuším, že otázka míří jinam. Doma na Praze 10 nejradši chodíme do Vinice, kde umí udělat světové jídlo i trochu dál od centra. Nejvíc nám chutná v naprosto dokonalém El Camino Tapas na Praze 3, to je pro nás dnes nejlepší restaurace v Praze. No a jakýkoliv seznam nejlepších restaurací nemůže být bez Bansethů na Praze 4, to ale není anketa pro Prahu, protože je tam nejlepší kachna na celém světě. 

Jakub Siňor
produkční klubu Futurum, organizátor festivalu Mighty Sounds

Jakub Siňor, produkční Futurum music club Prague, Praha.Jakub Siňor, produkční Futurum music club Prague, Praha.Zdroj: Deník/Michal Káva
Baví mě vařit, takže tak často na jídlo nechodím. Když ale chci něco dobrého, vím, že mohu kdykoliv zajít na žižkovský Döner Kebab.

Michal Motyčka
předseda Sboru dobrovolných hasičů Praha-Miškovice

Michal Motyčka, starosta Sboru dobrovolných hasičů Praha - Miškovice.Michal Motyčka, starosta Sboru dobrovolných hasičů Praha - Miškovice.Zdroj: Deník/Michal Káva
To je velmi složitá otázka, protože již více než 20 let se pohybuji v top gastronomii. Vedu restauraci, která byla 3x oceněna jako nejlepší u nás. Takže jasnou volbou bude Terasa U Zlaté studně. Ale právě proto rád chodím do hospody U Hrocha. Kultovní podnik na Malé straně. Má to své kouzle a dýchne na vás historie. Za dobrou gastronomií beru ženu do restaurace Divinis. Asie mě baví v restauraci Noi.

Jiří Vintiška
starosta městské části Praha-Čakovice

Jiří Vintiška, starosta Praha - Čakovice.Jiří Vintiška, starosta Praha - Čakovice.Zdroj: Deník/Michal Káva
Nemám žádnou vyhraněnou chuť. Mám spíše rád tradiční českou kuchyni. Líbí se mi tedy klasické české hospůdky.

Jak chutná Česko s Milanem Peroutkou.
Milan Peroutka: Miluju thajské jídlo, ale v Thajsku jsem nebyl