VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Členky týmu Deníku sahají do archivních šatníků

České Budějovice - „Prožívám se všemi radost z ubývajících kil a centimetrů. Je to krásný pocit, cítit se dobře ve svém těle," říká Alena Němcová, úspěšná „krabičkářka" ze Strakonic.

18.5.2012
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: Deník

Členky krabičkového týmu Deníku se chystají na v pořadí druhé setkání. Před dvěma měsíci se viděly poprvé a v úterý do Českých Budějovic přijedou, alespoň soudě podle pravidelných e-mailů, ženy, které se rozhodly pro změnu svého životního stylu a kterým se mnoho věcí díky rozhodnutí změnilo k lepšímu.Členkou našeho týmu je také Alena Němcová ze Strakonic. S přípravou jídel do krabiček začala zhruba před dvěma lety a díky změně stravovacích návyků si stále drží velikost 38. Je pro nás pozitivním příkladem, že i ve věku, kdy mnoho žen na svůj vzhled z různých důvodů rezignuje, lze dosáhnout snížení váhy, ale hlavně přinést do života nový impulz. I podle ní je knížka Domácí krabičková dieta z nakladatelství DONA vlastně návodem k novému a zdravému stravování a ke změně životního stylu. „Se všemi členkami týmu prožívám tu radost z ubývajících kil a centimetrů, dobu, kdy už si toho začínají všímat ostatní, je to krásný pocit, cítit se dobře ve svém těle," napsala na společný krabičkový e-mail paní Alena a dodala: „Myslím, že akce krabičkového týmu se povedla a hodně lidem pomohla. Určitě i čtenářům, kteří se redakci neozvali, ale sami se motivovali a začali se řídit poskytnutými radami."

Pomohla také další člence Hance Pelechové zpod Kleti, která se svěřila s tím, že i u ní kila jdou dolů, i když, jak přiznává, jí v podstatě víc než před tím. „Myslím, že už to mám v hlavě, jak se píše v kuchařce, protože po dvou až třech hodinách mi něco chybí a já vím, že je to další jídlo." Ani Hanka nezařadila všechny recepty z knihy do svého jídelníčku, ale o to nejde. Nechává se inspirovat a podle dalších slov e-mailu je nyní šťastná. „Už jsem sklidila od okolí pochvalu, jak se ztrácím, a hlavně oblékám spoustu oblečení, které bylo ve skříni, a já už ani nedoufala, že si ho ještě někdy obleču. Blíží se mé kulatiny a já si přála o pár kilo a pár cenťáčků míň, tak mám radost, že se to díky všem krabičkám daří," napsala Hanka.

Z Třeboně se poprvé za dva měsíce ozvala Teresa Herrera Ruiz, mladá žena, která není rodilou Češkou. „Konečně jsem se odvážila psát. Vařím podle kuchařky, chutná mi všechno, jenom mám trochu problém se snídaněmi. Nejsem zvyklá jíst například vejce nebo pomazánky, a tak skoro denně si dám dva plátky knäckebrotu se sýrem cottage a občas trochu medu, někdy okurky nebo jinou zeleninu. Ke kafíčku dvě sušenky. Na začátku moje dcery říkaly, že není vidět změna, ale když jsem se konečně dostala do svých šatů, které jsem nosila před několik lety, tak uznaly, že výsledky mám. Oblečení, které jsem nosila před pár měsíci, už nosit nemůžu, protože je mi velké," popisuje zkušenosti Teresa. Její nejstarší třináctiletá dcera jí stejná jídla s ní, chutnají jí, ale hlavně se chce naučit již teď jíst zdravěji, aby neměla jako dospělá žena problémy s váhou. „ Všude, kam přijdu, mi lidé říkají, že vypadám skvěle. Ptají se, jak jsem zhubla, tak všem naši knihu doporučuji," dodala Teresa.

Další naše členka Renata Kainrathová z Chýnova vyjádřila na e-mailu přání, abychom si navzájem sdělily zkušenosti s krabičkováním pro dny, kdy musíme trávit čas mimo obvyklá pracoviště nebo domácnosti. Takové tipy pro jídelníček na cesty.

Základní rada je, mít s sebou vždy třeba vícezrnné pečivo, různé tyčinky, případně plátky knäckebrotu. K tomu k okamžité konzumaci připravenou zeleninu nebo ovoce. Ze zkušeností dalších „krabiček" víme, že lze si s sebou na cesty brát i ve skleničkách od přesnídávek doma dělané pomazánky. Nakonec se dá také vybrat jídlo v restauracích. Hanka Pelechová k tomu dodává: „Nedávno jsem byla na tři dny v Poděbradech. Něco na snídaně a svačiny jsem si vezla s sebou, a to i zeleninu. Obědy i večeře jsem v restauraci pořídila úplně v pohodě. K obědu to byly například daňčí medailonky a k tomu výborná teplá zelenina. Tu jsem měla jako přílohu téměř ke všemu. Jednou jsem si dala pstruha s oblohou nebo řecký salát. A když ostatní u ohně měli klobásu a hermelín, já si udělala pečenou zeleninu. Ani trochu jsem jim nezáviděla, protože moje zelenina neměla chybu. Dá se vše, když víte, co je pro vás dobré a co ne."

Další zkušenosti nejen s krabičkami na cesty přineseme opět příští pátek v Deníku. Ale to už budeme mít za sebou setkání, o němž vám určitě ráda napíšu. Myslím, že se máme opravdu na co těšit.

Autor: Alena Pancerová

18.5.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Motor porazil Kladno na domácí půdě 3:0.
26

Ve šlágru kola ČEZ Motor přehrál Kladno a potvrdil druhou příčku v tabulce

Jiří Pospíšil.

Jihočeši většinou podpoří při volbě předsedy Jiřího Pospíšila

Není taška jako taška, říká kněz

České Budějovice - Sbírka na opravu střechy Studentského kostela Svaté Rodiny je v plném proudu. Část už se opravuje, na další dvě se musí počkat.

Dětským domovům věnují lesníci stromky zdarma

České Budějovice - Smrčky nebo borovičky si mohou u Lesů České republiky (LČR) objednat dětské domovy nebo azylová zařízení. Lesníci dodají zdarma stromky až na udanou adresu.

Veletrh Vzdělání a řemeslo začal

České Budějovice - Kováři, truhláři, sochaři i kadeřnice. Na českobudějovickém výstavišti ve středu začal 23. ročník veletrhu Vzdělání a řemeslo.

Medvědi dostali do výběhů pořádné čerstvé kmeny

Český Krumlov - Velkou radost mají českokrumlovští medvědáři, že se podařilo získat do medvědária statné stromy.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT