A právě jejímu stylu zůstali tvůrci věrní. Film je trochu bláznivý, trochu nesmyslný, hodně nekorektní a trochu jako z jiného světa. Příběh začíná vyprávět sám Chapman, když má na jevišti „okno" v roli Oscara Wilda. Kdo by ale čekal melodrama o útrapách herce narozeného za války s odlišnou sexuální orientací a řešícího problémy s alkoholem, jakou by asi natočili v Hollywoodu, šeredně by se spletl.

Chapman sice začne u dětství, ale některé historky se možná tak úplně nestaly a jen se vypravěči zrovna hodí. V podobném duchu se dozvíme, jak začal komik kouřit dýmku, stal se lékařem, potom Monty Pythonem a jak na sobě provedl průzkum, aby zjistil, jestli je gay (výsledek 70:30).

Film je zajímavý hlavně formou, každá kapitola v životopise má totiž jiný styl  animace. Na plátně se tak střídá velmi realisticky vyvedený Chapman s figurkou, která připomíná dětské večerníčky. Dohromady to ale docela funguje, divák alespoň snáze odliší, ve které fázi příběhu se zrovna nachází, což u filmu tohoto ražení není na škodu, 
a zároveň si uvědomí, jak pestrá může animace být.

Děj nebude vyhovovat každému, i otrlejší divák se musí smířit s tím, že něco zůstane (a asi to tak má být) nepochopeným nonsensem.
Monty Pythoni byli vždy osobití a v Autobiografii jednoho lháře se hromadí příběhové linky, přeskakuje se z jedné roviny do druhé, objevují se vyprávění ve vyprávění a představy ve snech.

Přes to všechno má být film především komedií, a to se mu daří. Většina scének pobaví, skvělá je například epizoda se Sigmundem Freudem a jeho výkladem o posedlosti navigačními systémy. Objevují se také notoricky známé záběry  z montypythonovských skečů a filmů jako španělská inkvizice nebo rytíř cválající za zvuku kokosových skořápek. Alespoň malá znalost těchto filmů tedy zlepšuje zážitek.

Autobiografie jednoho lháře není snímkem do multikin, 
a proto bychom měli být rádi, že máme v jižních Čechách festival, který umožní vidět 
i takové filmy. A není na škodu zase trochu nabořit nesmyslný mýtus o tom, že co je animované, musí být jen infantilní podívanou pro děti.