Na své si přišly oči, uši, nos i žaludek při Vietnamském večeru v Horké vaně. Úterní program v českobudějovickém klubu přilákal stovku lidí na promítání snímků cestovatele Marka Stehlíka, ochutnávku tradičních vietnamských specialit a na setkání s členy vietnamské komunity z jižních Čech.

Program zkrášlila svým hudebním vystoupením mladá violoncelistka ze Ševětína Vu Thi Phuong Hieu s učitelkou Helenou Boučkovou ze ZUŠ Tábor.

„Cestování po Vietnamu všem doporučuji,“ lákal přítomné Marek Stehlík. „Je to krásná země, kam zatím tolik západních turistů nejezdí, kde se nemusíte bát kriminality a kde si můžete dát na ulici jakékoliv jídlo, aniž by vám z něj bylo špatně. Ze zlodějů strach nemějte, ale dejte si pozor, aby vás na trhu náhodou neošidili při vracení peněz,“ dodává Marek Stehlík.

„Večer se vydařil stejně jako naše předcházející pořady o Mongolsku a Číně,“ libovala si s táckem jarních závitků organizátorka Markéta Jindrová, vedoucí Centra na podporu integrace cizinců v Ćeských Budějovicích. Závitky se salátem i masitá polévka se zeleninou a nudlemi, které připravili zaměstnanci z občerstvení v Mercury, lákala návštěvníky do fronty.

Vietnamská komunita dala o sobě vědět i letos v červnu při výstavě nazvané Mot Hai Ba fotografky Nguyen Phuong Thao a Dagmar Hochové v českobudějovické Galerii Měsíc ve dne.