Výstava, na níž se podílí svými pracemi osm autorů z aktivního uměleckého sdružení Hortensia, byla nazvaná jednoznačně Obrázky z cest. Její vernisáž se odehraje za účasti vystavujících poslední červencový pátek od 18 h.

Vedle malířů se tentokrát na souboru vystavených prací podílí nejen malíři, ale také fotografové. Jako autoři olejomaleb, akvarelů, fotografií a specifických „památek na cesty“ se tentokrát představí Miroslav Konrád, Štěpán Mikuláš Mareš, Josef Synek, Jana Pešková,Renata Klogner Štolbová, Jaromír Schel, Růžena Švecová a Jiří Tiller, všichni mimo jiné propojení s jižními Čechami.

„Některé z cest prezentovaných obrazy či fotografiemi byly podniknuty coby společné výpravy sdružení, jako třeba loňský podzimní výlet do Toskánska, kam se díky tomu návštěvníci výstavy přenesou zřejmě nejčastěji, nebo předtím do Bretaně. Jiné cesty absolvovali autoři individuálně, tady bych připomněla třeba Renatu Klogner Štolbovou, která čerpala své náměty na Korsice a Sardinii. Ovšem nejdál nás zve a navíc s překvapením, jak je u něho zvykem, blatenský malíř Josef Synek. Ten nás totiž svým obrázkem, který byl použit i na pozvánce výstavy, zavede přímo do ráje…“ říká galeristka Alena Schelová o výstavě, která potrvá do poloviny září a bude tak i součástí Dnů evropského dědictví.