V knize Krásná i bezbožná tajemství  našich dějin jde autor po stopách královny Fritigildy, svaté Orosie, kterou Španělé uctívají jako českou princeznu, řeší, kolik měl Jan Žižka dětí, či v kapitole Opilý prorok habsburského konce připomíná Kryštofa Kottera ze Zhořelce. „Je to souhrn všech věcí, kterými jsem se zabýval 
v průběhu let, a shodou okolností jsem to na přání nakladatele zpracoval do jedné knížky,“ říká Jan Bauer.

V knížce Převratné události 
v českých dějinách to bere od bitvy u Wogastisburku v roce 631, přes Lipany, Moháč, Bílou horu a atentát na Heydricha až k sametové revoluci. Snaží se přiblížit třicet převratných momentů naší historie.

Spisovatel Jan Bauer má na trhu tři nové knihy spjaté s českou historií a dějinami. Na snímku kniha Krásná i bezbožná tajemství našich dějin.„Titul vznikal postupně, tématy jsem se zabýval pro časopisy, tam jsem je zpracoval včetně mých osobních postřehů, například z mého setkání se Smrkovským v roce 1968. Není to tak, že bych sedl a za 14 dní napsal knížku, je to shoda náhod, že to nakladatel připravuje na předvánoční trh,“ řekl Jan Bauer.

Podtitul Přehledný průvodce nese kniha Knížata, králové a prezidenti, v níž Jan Bauer píše o všech vládcích země, počínaje Mojmírem I. a konče Milošem Zemanem. Jde o druhé vydání a zatímco první dovedl ke Karlovi I., druhé rozšířil 
o prezidenty. „Navíc jsem je už měl zpracované časopisecky. Například s Milošem Zemanem jsem dělal knížku Zpověď bývalého prognostika, měl jsem z čeho čerpat,“ vysvětlil.

Spisovatel Jan Bauer má na trhu tři nové knihy spjaté s českou historií a dějinami. Na snímku kniha Knížata, králové a prezidenti.Historie je jeho celoživotní láska, byť ji nestudoval, musel studovat zemědělské inženýrství. Kvůli rodičům. „Bydlel jsem v Českém Krumlově a maminka měla jakési obavy, že kdybych šel do Prahy, tak bych tam zvlčil a chodil do hospod za holkama. Byl jsem přísně vedený jedináček, něco podobného jako Miloš Zeman, kdysi jsme si o tom povídali,“ říká.

V listopadu vyjde podruhé jeho alchymistická trilogie Zlatodějové z doby Rudolfa II. a do konce roku ještě kniha Lucemburkové. Pracuje na populárním životopisu Karla IV., od jehož narození uplyne příští rok 700 let. „Bude to ve stylu Jak to vidím já,“ řekl Jan Bauer.

Jan Bauer (* 11. dubna 1945, Jihlava) je český novinář a spisovatel, původním vzděláním zemědělský inženýr. Novinářský talent a znalosti v oboru zemědělství uplatňoval dlouhá léta jako redaktor celostátního deníku Zemědělské noviny. Dlouhodobě žije na samotě u Vodňan. V prosinci 2009 mu vyšla jubilejní stá kniha, čímž se stal nejplodnějším jihočeským autorem všech dob. Některé knihy napsal pod pseudonymy. Věnuje se především detektivkám a literatuře faktu, přičemž uplatňuje své znalosti českých dějin.
Zdroj: Wikipedie