Ledenice
Ledenice ožijí o víkendu tradiční poutí. Už v týdnu zde začalo dřevosochání, na práci řezbářů se lze podívat ve farské zahradě, kde je připraven v pátek a sobotu i doprovodný hudební program. Na náměstí bude od pátku do neděle pivní stan a pouťové atrakce, v sobotu se koná na Ledenickém okruhu od 16 hodin závod mopedů, v sobotu navečer a v neděli od 10 do 17 hodin je v kulturním domě U Králů výstava o minulosti Ledenic, mše svatá se koná v neděli v 9.30 hodin.

Ilustrační foto
Sportovci užijí kolo i plavky

Dvorec
V ZOO Dvorec u Borovan oslaví v sobotu mezinárodní den lvů. V 11 hodin představí koťata bílých lvů. Ve 13.30 se konají ukázky vábení zvířat.

Komařice
Už potřinácté se v Komařicích v kovárně setkají zástupci celé řady řemesel. K vidění i vyzkoušení bude nejen práce kováře, ale například i truhláře, tesaře, řezbáře, dráteníka, provazníka, přadleny, uměleckého štukatéra, vitrážisty, kameníka, můžete si pod dohledem odborníků vlastnoručně vyfoukat skleněné perly, uplést košík, vyrobit šperk, síť, svíčku, namalovat obraz nebo zkusit patchwork. Připraven je i bohatý doprovodný program a občerstvení.

Kovárna ožije řemesly v sobotu a v neděli vždy od 9 do 18 h. Vstupné činí 70 korun, děti a senioři platí 40 Kč. K mání jsou i zvýhodněné rodinné vstupenky.

Chovatelé ve dvorecké zoo se mohou pochlubit unikátní odchovem bílých lvů.
Výročí oslaví ZOO křtinami lvíčat

Pohoří na Šumavě
V Novohradských horách v Pohoří na Šumavě v neděli od 14 hodin zahraje dechovka Muzika bez kapelníka. Je připravena i ochutnávka vína. Vstupné činí 150 korun a je určené ve prospěch oprav kostela. V případě nepříznivého počasí se akce ruší.

Boršov nad Vltavou
Již potřetí se bude v pátek hrát od 21:15 ochotnické představení Honzíkova cesta 1968 v zahorčické divadelní aréně,
když před začátkem se podává večeře (Boršovská klobása, Boršovský chléb a pivo Kněžínek).

V sobotu 11.8. se zaplní kemp v Boršově nad Vltavou malými i velkými atlety při populárním krosovém běhu ReuterRun. V loňském roce běhalo 192 borců a letos se koná již 8.ročník.

Běh na počest velitele letky US kapitána R. F. Reutera, který byl sestřelen u Boršova nad Vltavou 17.dubna 1945. Foto z loňského ročníku.
Během uctí památku pilota

Lipnice
Lipnické slavnosti se chystají v sobotu od 13 hodin na návsi. K výročí 640 let od založení obce. Koná se i sraz rodáků a svěcení nového zvonu do kaple Nejsvětější Trojice. Připravena je i výstava staré techniky a kroniky obce. Hrají Flamendři.