Pátek (29. září):

KINA

Hluboká nad Vltavou
Zahradnictví: Dezertér 19

Trhové Sviny
Zahradnictví: Dezertér 19.30

Týn nad Vltavou
Lego: Ninjago film 17

Lišov, Kino Svět
Kingsman: Zlatý kruh 20

České Budějovice
Kino Kotva, Lidická tř.
Dunkerk 17.30
Zahradnictví: Dezertér 20

DIVADLA

Jihočeské divadlo
Studiová scéna Na Půdě, Dr. Stejskala 19
Dobrý? Výborný!/ činohra s muzikálovými prvky 19.30

Kulturní klub Horká vana, Česká 9
U Trhlé divadlo – Motýlí píseň/ochotnické divadlo
29. a 30. září od 19.30 h

Vycházku na pohodu připravili v Nových Hradech. Sraz je v pátek 29. září v 17 h před radnicí. Účastníci se dozvědí příběhy novohradských domů a navštíví také Novohradské muzeum.

V Šalmanovicích se bude v sobotu 30. září vše bude točit kolem dýní – vypukne totiž oblíbené Dýňobraní.
Užít si je můžete od pravého poledne na hřišti. Bohatý program slibuje jarmark s pochoutkami z dýní, soutěže pro děti (dlabání, zdobení, aranžování), dýně si budete moci koupit, soutěžit o největší vypěstovanou dýni, budou
i výstavy: myslivecká, hasičské techniky, fotografií nebo starožitného nářadí. To vše okoření hudba, vystoupí například Malý furiant z Českých Budějovic, zahrají kapely Hrajeto a Brusný kotouče.

Dokumentární film Fenomén Bruno Gröning se bude promítat v sobotu 30. září od 13 do 18.30 h (se dvěma přestávkami) v českobudějovické Střední průmyslové škole stavební, Resslova 2 (vchod z Klavíkovy ulice).
Vstup je volný.

České Budějovice – Houby rostou, lidé se nyní vracejí z lesů s plnými košíky. Jsme národ houbařů, a tak vás určitě potěší výstava hub. Můžete se na ni přijít podívat do Jihočeského muzea, začne v pondělí 2. října a potrvá do pátku 6. října. „Po celou dobu trvání výstavy je zaručen přísun čerstvých exponátů. Během výstavy bude také ve spolupráci se členy Mykologického klubu zajišťována stálá poradna pro houbaře,“ říká garant výstavy mykolog Miroslav Beran. Donést houby mohou i návštěvníci. Na výstavu můžete přijít každý den od 9 do 17.30 hodin. Základní vstupné: 25 Kč, snížené 15 Kč, rodinné 55 Kč.