Vodní stěnu s Michaelem Jacksonem či laserovou harfu můžete vidět po dva večery 6. ročníku audiovizuálního festivalu Vltava žije.

Firma Art4Promotion letos změnila podobu festivalu, který nese podtitul Hudební legendy. Nejenže se bude program konat nově po dva dny, ale přesune se od náplavky pod Dlouhým mostem do města. V pátek od 20.30 hodin se mohou návštěvníci zastavit na osmi místech, na nichž bude použita jiná technologie zprostředkující divákům zážitek spojený s hudbou.

Vltava žijeZdroj: Deník

Lenka Střítecká, jednatelka společnosti Art4Promotion, vysvětluje: „Nechtěli jsme rekapitulovat, šli jsme napříč všemi žánry. Vybírali jsme tak, aby daná lokace evokovala atmosféru a přinesla myšlenku k nějakému hudebnímu dílu.“ Zážitkový okruh obsahuje Černou věž, Jihočeské muzeum, KD Slavii, soutok Vltavy a Malše, Sokolský ostrov, Panskou ulici a Na Sadech dvě instalace.

Kam vyrazit do města na Vltava žije
KD Slavie – 3D video mapping Podívej, hudba!
soutok Vltavy a Malše – holografická projekce do vodní stěny na téma Michael Jackson
Na Sadech – laser animace a Strom Fantazie
Panská ulice – performace hudby
Jihočeské muzeum – face mappingová show Tváří v tvář

V sobotu navíc od 19 hodin čeká Budějčáky na náplavce pod Dlouhým mostem tematické vystoupení DJ Luccy, po ní bude následovat koncert Vivaldianno, který se venku uskuteční vůbec poprvé. „Bude to propojení klasické hudby s moderním zvukem a moderními nástroji,“ říká jednatelka. Uslyšíte příběh Antonia Vivaldiho ve spojení se speciálními animacemi a projekcemi, živou hudbou, obrazem a mluveným slovem.

Lenka Střítecká změny vysvětluje: „Dostali jsme se na hranici kapacity náplavky, místa a schopnosti uspokojit takové množství diváků, aby všichni viděli a slyšeli a odnesli si zážitek.“

Od pátku bude na náměstí Přemysla Otakara II. informační stánek, rovněž bude ke stažení aplikace, která zájemce provede městem.

Primátor Jiří Svoboda uvedl, že město podpořilo festival dotacemi ve výši 800 tisíc korun. Kraj dotaci akci přidělil poprvé, a to ve výši 90 tisíc korun. Lenka Střítecká uvedla, že rozpočet festivalu přesáhl čtyři miliony korun.