Zlaté prsteny a řetěz, děrované černé punčochy, červenočerná minisukně. Nóbl cikánku bude hrát Lucie Bílá v nové komedii Zdeňka Trošky Babovřesky. Zpěvačka přijela ve středu natáčet do Dobčic na Českobudějovicku.

Připravovat se nijak zvlášť nemusela. „Vždyť já takové role hraju pořád a hraju je ráda. Ale jsem Zdeňkovi vděčná, že mi zavolal, protože mu můžu poděkovat za to, co pro nás Čechoslováky dělá, moc si ho vážím. Točí krásné filmy a pohádky, má neskutečný cit pro přírodu a pro laskavé příběhy. Přišla jsem mu udělat radost, nechci ani žádný honorář," řekla Lucie Bílá.

S Troškou, který patří mezi její blízké přátele, stráví jen dva dny. Má totiž malou roličku, kdy si jde pokřtít do kostela dítě. Filmaři avizovali, že ztvární luxusní, ale sprostě mluvící cikánku. Bílá nicméně podotkla, že slovník ve filmu Marie Poledňákové Líbáš jako bůh, kde měla podobnou roli, byl ostřejší.

„Zdeněk je ke mně přece jenom laskavější. Bála jsem se, abych nepoužívala zbytečně moc vulgarismů, ale ostrá žena jsem. Ve filmu jsem kápo rodiny a říkám taxikáři: jestli se hneš, tak zemřeš," smála se mnohonásobná Zlatá slavice.

Na plac dorazila z Bratislavy, pár hodin poté spěchala na koncert do Bechyně. Ale čas si našla ráda. „Zdeněk promlouvá k dětem, které máme v sobě," podotkla 46letá hvězda, kterou si místní fotili o sto šest.

Líčila se v romské hospodě, kostým si dovezla vlastní, červenou kabelku si nechala ušít. „Boty jsem si kdysi koupila v Dubaji, a i když vše vypadá velmi levně, není to vůbec levné. Je to vychytané, ne?" ptala se s úměvem.

K roli jí podle ní pomohl sen. O Troškovi se jí totiž zdálo a v ten den jí zavolal. „Teprve nedávno jsem viděla jeho pohádku Čertova nevěsta a nadchla jsem se a zasnila,  že by mě moc bavilo si něco takového zkusit. A sny se plní."