Posledních 50 vstupenek zbývá na koncert Monkey Business 
v budějovickém Café  klubu Slavie. Skupina zde 8. března představí nové album Happiness of Postmodern Age.

O koncert v Českých Budějovicích je velký zájem. „Všech 200 vstupenek, které jsme dali do předprodeje, je již pryč. Zbývá posledních padesát k prodeji na místě, který spustíme v den koncertu od  19.30 hodin,“ řekl šéf klubu David Matějíček. Stát budou 350 korun.

Vedle původních 11 písní nabízí nová deska kapely 
i úpravu písně Diamonds and Rust, kterou si s ní střihla její autorka, americká písničkářka Joan Baez. „Nazpívala nám party do tří písní tak úžasným způsobem, že jsme zcela zcepeněli. Je to velká osobnost a za to, že se zahodila s naším bezvýznamným souborem, jí patří velký dík,“ říkají Monkey Business.

Na natáčení si pozvali řadu dalších hostů. Přispěli rappeři Vladimir 518, Orion a Kato, člen britské skupiny Freak Power Ashley Slater, zpěvačka Tereza Černochová, banjista Ivan Mládek a zpěváci Dan Bárta a Vojta Dyk.

Monkey Business se 14 hudebními cenami Anděl patří mezi nejúspěšnější tuzemské kapely nového tisíciletí. Skupinu založil v roce 2000 multiinstrumentalista a producent Roman Holý, který se obklopil hudebníky z pop-funkové scény. V průběhu třinácti let vydali sedm řadových alb a dvě DVD. Sedmičlenné uskupení zůstalo za celou dobu existence neměnné, vedle Holého v sestavě s Ondřejem Brouskem (klávesy), Pavlem Mrázkem (basová kytara), Martinem Houdkem (bicí), Oldřichem Krejčovesem (kytara) a za mikrofonem s Matějem Ruppertem a Tonyou Gravesovou. (vkc, čtk)