V pondělí 9. července ho zahájí takzvané Pódium mladých, koncert, na kterém vystoupí děti z místní ZUŠky, ale i její absolventi. Slavnostní zahájení začíná oficiálně další den koncertem pětičlenného dechového uskupení Belfiato Quintet. Ředitel festivalu Miloš Končická chválí: „Jedná se o naprosto špičkové odborníky ve svém oboru.“

Ve středu vystoupí v divadle mladý klavírista Martin Kasík. Čtvrteční večer bude patřit dvojici houslistce Olze Šroubkové, která v loňském roce vyhrála soutěž Pražské jaro, a violoncellistovi Eduardu Šístkovi. Páteční program se odchýlí od klasiky. Představí se muzikálové hvězdy Michaela Gemrotová a Marian Vojtko spolu s kapelou KlasiX. „Bude to večer od filmových a muzikálových melodií až po pop,“ vysvětluje ředitel festivalu.

Sobotní závěrečný koncert bude tradičně na počest Emě Destinnové. Pozvání na festival přijali sólisté Velkého divadla v Moskvě, sopranistka Veronika Dzhioeva a tenorista Alexey Tatarintsev. Doprovodí je Jihočeská filharmonie, dirigovat bude Jan Chalupecký.

Koncerty začínají vždy v 19.30 hodin, konají se v Divadle Josefa Kajetána Tyla, v Konírně nebo na nádvoří MÚ Třeboň.