Parkoviště u nádraží ve Vimperku je naprosto plné. Na peroně dav, jeden kluk si hned po nástupu do vagonu nasazuje masku a volá: „Já tam viděl nějaký ninjy!“ Je 31. prosince, skoro poledne a z Vimperka odjíždí do nádražíčka Kubova Huť toho dne druhý silvestrovský vlak InterLokál. Již 15. ročník zábavných jízd, o něž se stará Stifterův pošumavský železniční spolek, má letos téma Komiks: Rychlé šípy na lovu Spidermana neboli Batman, Saudek, Nebel a Rychlonožka; to je ale pěkný Čtyřlístek!

Na chodbách vagonů leží boby a před odjezdem je na nástupišti živo. Děti pozorují tygra od Medvídka Pú, zatímco rodiče se baví: „Tak co si dáme nahoře, groček?“ To už ale vchází Zorro mstitel. „Jste bohatí, nebo chudí?“ „Chudí! Už byl někdo bohatý?“ slyší odpověď. Následují ho Asterix a Obelix. „Neviděli jste náhodou malého bílého pejska? Nemáš ho mezi chlebem na svačinu?“ ptá se Obelix. Menhir, který drží v ruce, dává potěžkat cestujícím a glosuje. „Vidíš, drobet nápoje a jak jim to jde!“ S dětmi dovádějí i Želvy Ninja. „Ááá, tys mě bouchla!“ zahřímá jedna z nich a šup s holčičkou do držáku na zavazadla.

Silvestrovský vlak InterLokál jel 31. prosince z Vimperka do Kubovy Huti. Téma 15. ročníku zábavné akce bylo komiks, takže děti potkávaly Zorro mstitele, Želvy Ninja nebo hrdiny ze Čtyřlístku.Loni vlak přepravil asi 3000 lidí, letos je to podobné. Plno při každé ze čtyř jízd. „Počasí naprosto luxusní, vypadá to tady pomalu jak na Sibiři. My jsme složili poctu Kájovi Saudkovi, přehráváme film Kdo chce zabít Jessii?“ říká člen spolku Roman Kozák a ukazuje na rukou antigravitační rukavice, s jejichž pomocí filmová hrdinka utekla pronásledovatelům.

Fifinka ze Čtyřlístku se ptá, jestli někdo neviděl Bobíka, pasažéry baví i Rychlé šípy v podání čtyř žen, třeba když mručí, že to tady smrdí Stínadly. Ve stanici Lipka přichází živý ježek v kleci, zájemce píchá pro štěstí. „Hledám Petra Pana! Ozvi se, vyzývám tě na poslední souboj!“ volá pirát Hook, na což jedna žena reaguje: „Tady žádná panna nebyla…“

Po půlhodině přijíždí vlak na Kubovu Huť. A přiváží spoustu smíchu. „Hezký to maj', viď? Jsou vždycky skvělí,“ zní od vlaku výstižná slova.