Ve fotokomoře zůstával hluboko přes půlnoc, kvůli dobrému světlu čekal na Šumavě hodiny. Když jeho dcera říká, že fotografie ho provázela celým životem, není to fráze, ale fakt. Legendárního jihočeského fotografa Ottu Seppa, který by v červenci oslavil 100. narozeniny, připomíná od pátku Galerie Nahoře. Expozice má název České Budějovice panoramatické 1945 – 1970.

Kurátorka Bohuslava Maříková vybrala z rozsáhlého archivu kolem 80 snímků. Klenou oblouk od osvobození, kdy se na budějovickém náměstí setkali vojáci USA, Ruska, Anglie a Československa, až k roku 1969, kdy jsme porazili v hokeji Rusy, což neznámého nadšence vedlo k tomu, že výsledek zvěčnil štětcem a bílou barvou po všech stranách Samsonovy kašny.

„Otta Sepp byl reportér, dokumentoval, jak město vypadá, a dělal reportáže z událostí, které se v jižních Čechách staly. Kdykoli jsme se potkali, řeč se během minuty stočila k fotografii, vyptával se, co se děje v divadle, vždy mě pochválil. Když byl starší, chodil na vernisáže naší galerie až do 96 let. Já jsem ho ctila," říká kurátorka.